MANS tvrdi da posjeduje nove dokaze o kupovini ličnih karata

Ćalović je kazala da se sa snimaka čuje da je određeni broj ličnih karata već kupljen, odnosno da je krivično djelo već izvršeno
59 pregleda 67 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2014. 20:10h

Mreža za afirmaciju nevladino sektora (MANS) objavio je nove audio snimke navodne kupovine ličnih karata na kojima se čuje izvjesni Žarko koji navodi da je cijena lične karte za izbore u Podgorici sa 80 eura pala na 70 jer "pošto su ih kupili dosta".

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović kazala je na vanrednoj pres konferenciji da je su ove snimke napravili zaposleni u MANS-u i dodala da to otkriva kako bi uštedjela vrijeme Tužilaštvu da ne istražuje ko je napravio snimke već ko kupuje lične karte.

Žarko M. zahtijevao je od osobe koja prodaje lične karte da najprije porukom dostavi matični broj i ime i prezime kako bi se izvršila provjera, "pa ako prođe to je to".

TV Vijesti, Daniela Vranković

Upitan da li se lične karte sigurno kupuju za DPS Žarko potvrđuje da se lična dokumenta kupuju za vladajuću partiju.

Na pitanje da li je to sigurno za DPS i da li se lične karte kupuju za DF Žarko odgovara sa "jes, siguran budi". Žarko navodi da je sve sigurno i kada je policija u pitanju.

Na trećem snimku čuje se razgovor sa izvjesnim Draženom Danilovićem, za kojeg su iz MANS-a naveli da je bio oprezniji i govorio u šiframa.

Na snimku se ipak čuje kako i Danilović traži da mu se dostave imena i matični brojevi radi provjere. Ćalović je kazala da se sa snimaka jasno čuje da je u pitanju piramidalna šema i da postoji sistem provjera za kupovinu ličnih karata.

"Krajnje eksplicitno ste čuli da je riječ o DPS-u" rekla je Ćalović.

Ona je navela da je zahvaljujući ovakvim snimcima sve teže kupiti lične karte.

Ćalović je kazala da se sa snimaka čuje da je određeni broj ličnih karata već kupljen, odnosno da je krivično djelo već izvršeno, i podsjetila da je Osnovno državno tužilaštvo u prethodnom slučaju ovakvih snimaka ocijenilo da do krivičnog djela nije došlo jer nije ostvaren dogovor za kupovinu ličnih karata.

Bonus video: