Marković: Bajramski blagdani prilika za dostizanje duhovnih vrijednosti

„Na tradiciji multietničkog sklada i bogatstva u različitostima koje je krase, Crna Gora vjekovima temelji svoju društvenu stabilnost...", piše u čestitki Markovića
1912 pregleda 2 komentar(a)
Marković, Foto: Savo Prelević
Marković, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, sveštenstvu i građanima islamske vjeroispovijesti Kurban-bajram.

„Na tradiciji multietničkog sklada i bogatstva u različitostima koje je krase, Crna Gora vjekovima temelji svoju društvenu stabilnost. Sadašnja posvećenost ekonomskom razvoju i višem životnom standardu uz značajna ulaganja u regionalni razvoj sa jedne, i očuvanje i unapređenje kulturnih i identitetskih vrijednosti i vjerskih sloboda, sa druge strane – čine Crnu Goru državom koja je zadobila nove i evropske kvalitete življenja uz zapažen međunarodni ugled“, navodi se u bajramskoj čestitki premijera Markovića upućenoj reisu Fejziću.

Marković je završio čestitku konstatacijom da su bajramski blagdani prilika za dostizanje duhovnih vrijednosti razumijevanja, praštanja i tolerancije i apelom da "stoga osnažimo zajedničke napore kako bi još snažnije doprinosili daljem prosperitetu naše kuće Crne Gore".

Bonus video: