Marković će ponoviti poziv papi da posjeti Crnu Goru

"U toku boravka u Vatikanu predsjednik Vlade će imati susrete sa papom Franjom, kardinalom Perolinom i posjetiti Istorijski arhiv i razgovarati sa direktorom Johanom Iksom"
7796 pregleda 72 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović

Posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića Svetoj Stolici planirana je nakon posjete državnog sekretara kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori juna 2018. godine. Posjeta se realizuje u cilju daljeg jačanja odličnih bilateralnih odnosa i saradnje Crne Gore i Svete Stolice, saopšteno je Vijestima iz Vlade.

"U toku boravka u Vatikanu predsjednik Vlade će imati susrete sa papom Franjom, kardinalom Perolinom i posjetiti Istorijski arhiv i razgovarati sa direktorom Johanom Iksom. Posjeta će biti prilika da premijer Marković obnovi poziv papi Franju da posjeti Crnu Goru, kao i da se razgovara o rezidencijalnom predstavljanju Svete Stolice u Crnoj Gori, te jačanju kulturne saradnje, "navodi se u odgovoru.

Vlada je danas utvrdila platformu za posjetu premijera Vatikanu.

Mitropolija crnogorska SPC objavila je jutros papino pismo patrijarhu SPC Irineju.

"Crna Gora i Sveta Stolica, u duhu dugogodišnjih prijateljskih odnosa i saradnje, imaju stalnu komunikaciju i dijalog o svim pitanjima od zajedničkog interesa, čemu je ova posjeta još jedan dokaz," dodaju iz Vlade.

Bonus video: