Marković danas odgovara na pitanja poslanika

1588 pregleda 8 komentar(a)
Marković na prethodnom premijerskom satu, Foto: Savo Prelević
Marković na prethodnom premijerskom satu, Foto: Savo Prelević

Crnogorski premijer Duško Marković danas će u parlamentu odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih grupa.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić pitaće šta će Vlada uraditi kako bi zaustavila negativne trendove u borbi protiv korupcije, vladavini prava i slobode medija, koje je u posljednjem izvještaju o napretku, posebno istakla Evropska komisija.

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić pitaće premijera da li u preostaloj godini mandata namjerava da slijedi javne inicijative šefa stranke koji "agresivno otpočinje novu operaciju podjela i rasta tenzija u crnogorskom društvu", ili će imati hrabrosti i autonomnosti da pokrene ozbiljne reforme koje bi državu približile evropskim standardima i članstvu u EU.

Predstavnika Demokratske partije socijalista Radule Novovića interesuju konkretni rezultati i efekti reforme obrazovnog sistema i generalno Vladine politike u toj oblasti.

Predstavnicu posebnog kluba poslanika Anka Vukićević interesuje da li Vlada namjerava da konačno preduzme ozbiljne i adekvatne mjere radi ozdravljenja veoma lošeg socijalno-društvenog ambijenta.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević će pitati premijera kako komentariše direktni uticaj inostranih elemenata na postupak i ishod referenduma za otcjepljenje Crne Gore od Srbije, koji je "potvrđen objavljenim transkriptom razgovora između Milana Roćena i Olega Deripaske 2005. godine".

Predstavnik kluba poslanika manjinskih partija Genci Nimanbegu interesuje u kojoj fazi se nalazi postupak povraćaja imovine vlasnicima u Opštini Ulcinj u maslinadi Valdanos.

Andrija Popović će, u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata, pitati, kakav je stav Vlade povodom spekulacija o visokom javnom dugu i riziku od takozvanog “dužničkog ropstva” zbog kredita uzetog od kineske Exim banke za gradnju autoputa Bar - Boljare, i uopšte o prisustvu kineskog kapitala u Crnoj Gori.

Bonus video: