Marković: DF nikada ne može biti vlast u Crnoj Gori

"Ni na dan izbora, ni nakon izbora, demokratska volja građana neće biti ugrožena. Svaki eventualni pokušaj destabilizacije izbornog procesa, ili nasilje nakon proglašenja izbornih rezultata, naići će na jasan i odlučan odgovor države", kazao je Marković
56 komentar(a)
Duško Marković, DPS, Nedakusi, Bijelo Polje, Foto: DPS
Duško Marković, DPS, Nedakusi, Bijelo Polje, Foto: DPS
Ažurirano: 03.10.2016. 18:24h

Svi uslovi za održavanje izbora 16.oktobra su ostvareni, kako normativni, tako i politički, a Crna Gora ima jedan od najpouzdanijih biračkih spiskova u regionu i šire, istakao je zamjenik predsjednika Demokartske partije socijalista (DPS) Duško Marković na lokalnoj tribini građana mjesne zajednice Nedakusi, u Bijelom Polju.

On je, kako je saopšteno iz DPS u kontekstu tema koje su otvorene na ovom sastanku, poručio da DPS potrebama građana prilazi sa najvišim nivoom političke odgovornosti, te da je politička filozofija DPS moderna i vizionarska.

"Komentarišući ponude političkih protivnika na ovim izborima, Marković se posebno osvrnuo na uvrjedljivu kampanju koju vodi DF, ocijenivši da ta politička grupacija nikada ne može biti vlast u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju DPS.

U saopštenju se dodaje da je na pitanje da li DF može destabilizovati bezbjednosni ambijent u vezi sa izbornim procedurama, Marković rekao da su institucije sistema odlučne da spriječe svaku destrukciju i nasilje.

"Ni na dan izbora, ni nakon izbora, demokratska volja građana neće biti ugrožena. Svaki eventualni pokušaj destabilizacije izbornog procesa, ili nasilje nakon proglašenja izbornih rezultata, naići će na jasan i odlučan odgovor države", kazao je Marković.

Bonus video: