Marković: Evroatlantska agenda biće u vrhu prioriteta nove Vlade

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da će nova izvršna vlast biti snažno posvećena i unapređenju životnog standarda svih građana Crne Gore
1 komentar(a)
Duško Marković, Atlantski savjet, Foto: Gov.me
Duško Marković, Atlantski savjet, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.11.2016. 20:31h

Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana, kazao je potpredsjednik Vlade, Duško Marković, na sastanku sa delegacijom Atlantskog savjeta Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da će nova izvršna vlast biti snažno posvećena i unapređenju životnog standarda svih građana Crne Gore.

Izvršni potpredsjednik Atlantskog savjeta Dejmon Vilson, član Izvršnog komiteta i Odbora direktora ambasador Robert Gelbard i pomoćnica direktora za Evropsku uniju (EU) i specijalne inicijative Atlantskog savjeta SAD-a Sara Bedenbo, pozdravili su, kako se navodi, ostvareni napredak, i istakli da će ostati posvećeni pružanju podrške Crnoj Gori na njenom putu integracije u NATO i daljih sveobuhvatnih reformi.

U saopštenju se kaže da se Marković zahvalio Atlantskom savjetu i američkoj Vladi i narodu na pruženoj podršci u procesu integracije u NATO, i naveo da se okončanje procesa očekuje na proljeće naredne godine.

Marković je, kako je saopšteno, izrazio nadu da će i SAD završiti ratifikaciju Protokola o pristupanju u Senatu do kraja ove godine.

On je kazao da su integracioni procesi ka EU i NATO osnažili institucije, i da su one uspješno odgovorile na teške izazove sa kojima se Crna Gora suočavala u prethodnom periodu.

"Marković je istakao je da će se nastaviti sa njihovim snaženjem, jer se na taj način doprinosi stabilnosti koja je ključna za ekonomski razvoj", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: