"Ambasadori žale zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene"

"Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova
15748 pregleda 43 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović
Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović
Ažurirano: 28.11.2019. 21:10h

Predsjednik Vlade Duško Marković i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović obavili su danas razgovor sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem.

"Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Takođe, dodaje se, ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović su izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.

"Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe", zaključuje se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović ranije su platili kaznu od 600 eura, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević i saopštili su da je nju lako kazniti , ali da je, kako dodaju, teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog.

Bonus video: