Marković i Rute: Odnosi obogaćeni investicijom "Damena" i planiranim otvaranjem ambasade

Marković je ocijenio da njegov poziv Ruteu predstavlja nastavak kvalitetnog političkog dijaloga nakon sastanka na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji u maju ove godine
64 pregleda 0 komentar(a)
Marković i Rute na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja 2018., Foto: Vlada Crne Gore
Marković i Rute na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja 2018., Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i njegov holandski kolega Mark Rute konstatovali su da su bilateralni odnosi odlični i dodatno obogaćeni investicijom holandske kompanije "Damen" kao i planiranim otvaranjem ambasade Crne Gore u Holandiji.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, Marković i Rute su danas razgovarli telefonom.

Marković je ocijenio da njegov poziv Ruteu predstavlja nastavak kvalitetnog političkog dijaloga nakon sastanka na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji u maju ove godine.

U saopštenju se navodi i da je Marković prenio ambicije i rezultate Crne Gore u procesu evropskih integracija, kao i stavove i viđenje Crne Gore o situaciji u u regionu.

"Zahvalio se Holandiji na kontinuiranoj podršci koju pruža našem evropskom putu. Rute se zahvalio na razmjeni mišljenja, istakao važnost daljeg napretka Crne Gore u procesu evropskih integracija i reformi u ključnim oblastima poput vladavine prava, i istakao aktivnu i pozitivnu ulogu Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana", kazali su iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Bonus video: