Marković-Mogerini: Crna Gora posvećena integracijama i pouzdan partner EU

Kako navode iz Vlade, Marković je i na ovom sastanku istakao da je politika proširenja Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika koja treba da doprinese stabilnosti i ekonomskom napretku regiona Zapadnog Balkana
6 komentar(a)
Duško Marković, Federika Mogerini, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Federika Mogerini, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.12.2017. 20:31h

Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se večeras u sjedištu Evropske unije sa visokom predstavnicom EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini, uoči susreta sa premijerima šest država Zapadnog Balkana.

Kako navode iz Vlade, Marković je i na ovom sastanku istakao da je politika proširenja Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika koja treba da doprinese stabilnosti i ekonomskom napretku regiona Zapadnog Balkana.

Crnogorski premijer i visoka evropska predstavnica, dodaju iz Vlade, izrazili su zadovoljstvo još jednim susretom lidera regiona i Evropske unije u susret narednoj godini kada će politika proširenja Unije dobiti na značaju predstavljanjem strategije za proširenje i održavanjem novog samita Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora pokazuje punu odgovornost u procesu integracija i ostaje kao i do sada pouzdan partner EU.

Bonus video: