Marković: Poziv premijera trebalo da se desi mnogo ranije

Predsjednik Vlade je uputio relevantnim političkim i društvenim činiocima poziv na dijalog o svim pitanjima koji će, kako je rekao, pomoći da se prevaziđu podjele i nađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive države
4883 pregleda 2 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Glavni i odgovorni urednik Dana, Nikola Marković, kazao je da će prihvatiti poziv na dijalog koji je relevantnim političkim i društvenim činiocima uputio premijer Duško Marklović, navodeći da je do toga trebalo da dođe mnogo ranije.

Premijer je u četvrtak uputio relevantnim političkim i društvenim činiocima poziv na dijalog o svim pitanjima koji će, kako je rekao, pomoći da se prevaziđu podjele i nađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive države.

Marković je agenciji MINA rekao da, u vremenu ozbiljne krize i sve veće polarizacije društva, smatra da je poziv premijera trebalo da se desi mnogo ranije.

„Važno je da ljudi koji određuju javni diskurs jedni drugima direktno kažu sta imaju, a posebno smatram obaveznim da predstavnicima vlasti saopštim u lice kritike koje im kao javna ličnost godinama govorim putem medija“, rekao je on.

Marković je kazao da će, kao predsjednik Komisije za istrage napada na novinare i urednik najtiražnijeg dnevnog lista u zemlji, iznijeti primjedbe na medijski ambijent koji vlast kreira, ugroženost nezavisnih medija kao stubova demokratije.

On je istakao da je država dužna da obezbijedi slobodan i siguran rad medija, jer bez toga nema ni slobodnih izbora.

„To će biti i prilika da pokažemo da mi koji smo kritičari režima nijesmo neprijatelji države. Naprotiv“, zaključio je Marković.

Bonus video: