Marković: Pucnjima u srce Francuske, sile mraka udarile na ideale i vrijednosti Evrope

"Sigurni smo u odlučnost i hrabrost vaše države i Vlade da očuvaju bezumno napadnuti sistem civilizacijskih dostignuća i vrijednosti koje zajedno baštinimo", navodi se u telegramu Pažina
66 pregleda 34 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.11.2015. 21:44h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković uputio je telegram saučešća ambasadorki Francuske U Crnoj Gori Veronik Brimo povodom terorističkih napada u Parizu.

U sinoćnjim terorističkim napadima u Parizu ubijeno je 129 ljudi, saopštio je večeras pariski tužilac, a prenosi Rojters.

"Povodom sinoćnjih terorističkih napada na Pariz, Francusku, Evropu i cijeli demokratski i civilizovani svijet, primite izraze mog dubokog saučešća u bolu za stradalim građanima i iskrene solidarnosti sa francuskim narodom i državom, u jednim od najtežih trenutaka u vašoj novijoj istoriji. Pucnjima u srce Francuske, sile mraka sinoć su ponovo udarile na zajedničke ideale i vrijednosti Evrope i demokratskog čovječanstva, ali ni ovaj put, one neće uspjeti da ugase luču "bratstva, slobode i jednakosti". Naprotiv, Francuska ne može biti slomljena, ona može samo biti jača", piše u telegramu Markovića.

Ministar pravde Zoran Pažin uputio je telegram saučešća ministarki pravde Francuske Kristin Tubir.

„Primite izraze mojeg najdubljeg žaljenja i saučešća. Crna Gora dijeli tugu i bol Francuske i solidarna je sa prijateljskim francuskim narodom. Sigurni smo u odlučnost i hrabrost vaše države i Vlade da očuvaju bezumno napadnuti sistem civilizacijskih dostignuća i vrijednosti koje zajedno baštinimo", navodi se u telegramu Pažina.

Bonus video: