Marković razbio opoziciju u Mojkovcu - Vijesti.me
NIKAD UBJEDLJIVIJA POBJEDA

Marković razbio opoziciju u Mojkovcu

Demokratska partija socijalista (DPS) je u Mojkovcu osvojila 18 odborničkih mandata, što je dva više nego na izborima 2013. godine

Mojkovac slavlje DPS
Mojkovac slavlje DPS (Foto: Zoran Đurić)

Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je apsolutnu vlast u Mojkovcu.

Lokalni izbori održani su u sjenci optužbi za neregularnosti, napade na stranačke funkcionere, intervenciju policije i povremena zatvaranja birališta.

Demokratska partija socijalista (DPS) je u Mojkovcu osvojila 18 odborničkih mandata (3.195 glasova), što je dva više nego na izborima 2013. godine.

Demokratska Crna Gora osvojila je pet odborničkih mjesta (1.003 glasova), Demokratski front (DF) četiri (785 glasova), dok je Socijalistička narodna partija (SNP) osvojila dva mandata (376 glasova). Građanski pokret URA (204 glasa) i Socijaldemokrate (210 glasova) osvojile su po mandat. Socijaldemokratska partija (SDP) koja je u prošlom sazivu imala jednog odbornika nije prešla cenzus (79 glasova).

Mojkovac izbori
Mojkovac izbori(Foto: Printscreen)

Ističući da DPS nikad ubjedljivije nije pobijedio u Mojkovcu, nosilac liste Dejan Medojević rekao je da je vladajuća stranka u tom gradu pokazala dominaciju. 

“Pokazali smo da imamo jaku kadrovsku strukturu koja može da upravlja ovim gradom. Da ima premijer iz Mojkovca koji je dao puni doprinos za razvoj ne samo Mojkovca, nego i čitavog sjevera Crne Gore”, kazao je Medojević.