Marković sa kongresmenima: Nastavak partnerstva i odličnih odnosa sa SAD

Bez jakih i nezavisnih institucija ne može biti prosperiteta, ocijenio je predsjednik Vlade
1177 pregleda 5 komentar(a)
Marković sa američkom delegacijom, Foto: Vlada Crne Gore
Marković sa američkom delegacijom, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i delegacija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koju je predvodio predsjednik senatskog Odbora za pravosuđe Lindzi Grem, saglasili su se da je crnogorsko-američko partnerstvo važno za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore, te da ono predstavlja potporu stabilnosti i evropskoj perspektivi regiona, saopšteno je iz Vlade.

„Naše partnerstvo dodatno smo učvrstili savezništvom u NATO za šta je ključna bila podrška Kongresa SAD. Ne zaboravljamo ni podršku nedavno preminulog senatora Džona Mekejna koji je bio uz nas kada nam je bilo najpotrebnije“, rekao je Marković tokom radnog radnog ručka sa delegacijom Kongresa.

Premijer je delegaciju informisao o svim aspektima demokratskog i ekonomskog razvoja koji Crna Gora, kako se navodi, bilježi u kontinuitetu, a naročito posljednjih godina.

Marković se, dodaje se u saopštenju Vlade, zahvalio na stalnoj podršci Vašingtona i razumijevanju prioriteta Crne Gore, rekavši da bez te podrške Crna Gora ne bi bila tamo gdje je danas, te da naša država posebno cijeni saradnju i pomoć na jačanju vladavine prava i crnogorskih institucija. „Bez jakih i nezavisnih institucija ne može biti prosperiteta," ocijenio je predsjednik Vlade.

Tokom sastanka je, kako navode iz Vlade, ocijenjeno da je Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatno prisustvo američkih investicija, naročito u oblastima turizma, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.

Bonus video: