Marković: Samit kao evropska perspektiva za zemlje Zapadnog Balkana

Marković vidi Samit u Londonu kao priliku da se razgovara o ekonomskoj saradnji i ekonomskoj stabilinosti i dobrosusjedstvu
2 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Screenshot (Facebook)
Duško Marković, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 03.07.2018. 15:50h

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, vidi Samit zemalja Zapadnog Balkanau Londonu kao priliku da se razgovara o ekonomskoj saradnji i ekonomskoj stabilinosti i dobrosusjedstvu, regionalnom povezivanju.

"Vjerujem da će Samit biti uspješan i da će biti nova platforma za zemlje Zapadnog Balkana i njihovu evropsku perspektivu", rekao je Marković.

Velika Britanija podržava stremljenje Crne Gore ka EU i vjeruje da je proces pristupanja od fundamentalnog značaja za bezbjednost, stabilnost i prosperitet Zapadnog balkana, kazala je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Ambasadorka u svom obraćanju govori o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Londonu i zašto je on bitan za Crnu Goru i region.

Navodi se da britanska vlada, kao domaćin Samita, potvrđuje svoju dugoročnu posvećenost Zapadnom Balkanu, bez obzira na plan UK da izađe iz EU sljedeće godine.

Bonus video: