Marković: Vlada ne žali ni novca ni truda da zadrži mlade, talentovane ljude u Crnoj Gori

Marković je saopštio da su, između ostalog, u saradnji sa Univerzitetom osnovali Naučno-tehnološki park i pokrenuli adaptaciju zgrade u kampusu Univerziteta
1836 pregleda 4 komentar(a)
Marković u Skupštini, Foto: Screenshot/Youtube
Marković u Skupštini, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 20.11.2019. 14:05h

Premijer Duško Marković kazao je danas da konkretno i intenzivno rade na jačanju inovacionog ekosistema, "ne zato što je u pitanju lak posao sa brzim političkim rezultatima", već zato što su uvjereni da samo predanim radom mogu iskoristiti očigledne kadrovske potencijale mladih ljudi i naučnika i učiniti da Crna Gora postane uspješna i prepoznata u svijetu inovacija.

"Samo na taj način naše prirodne resurse i turističku atraktivnost možemo iskoristiti kao argument više u kreiranju poželjnog mjesta za život i rad i kvalitetne investicije. Vlada na tom putu neće žaliti ni novca ni truda", kazao je Marković na premijerskom satu odgovorajući na pitanje predstavnice Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandre Vuković koje mjere Vlada preduzima na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama.

Marković je saopštio da su, između ostalog, u saradnji sa Univerzitetom osnovali Naučno-tehnološki park i pokrenuli adaptaciju zgrade u kampusu Univerziteta.

To će, kako je kazao, biti baza za još bolji rad , privlačenje i sinergiju inovativnih kompanija, studenata, inovatora...

"Vjerujemo da ovo može biti dobar osnov i za privlačenje nove vrste stranih investicija", kazao je Marković, navodeći da je investicija u Naučno tehnološki park, vrijedna 12 miliona eura, od čega je uloženo već četiri miliona eura.

Tokom naredne godine, kako je kazao, očekuju da će najveći dio radova na adaptaciji biti završen.

Za narednu godinu je, kako je kazao, planirano donošenje posebnog Zakona o podsticajima u naučnoj i inovacionoj djelatnosti.

Bonus video: