Marković se susreo sa Fon der Lajen: Crna Gora posvećena reformama

Marković će se, kako je ranije saopšteno iz Vlade, obratiti učesnicima konferencija, koju otvaraju generalni sekretar UN-a Antonio Gutijereš i predsjednik Vlade Španije Pedro Sančez
1093 pregleda 4 komentar(a)
Marković na konferenciji u Madridu, Foto: Gov.me
Marković na konferenciji u Madridu, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.12.2019. 17:22h

Predsejdnik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je novoj predsjednici Evropske komisije Ursula fon der Lajen i kazao da je Crna Gora posvećena reformama i nastavku procesa evropske integracije.

Marković se sa fon der Lejen susreo na početku Konferencije o klimatskim promjenama - COP25 koja se održava u Madridu.

Marković će se, kako je ranije saopšteno iz Vlade, obratiti učesnicima konferencija, koju otvaraju generalni sekretar UN-a Antonio Gutijereš i predsjednik Vlade Španije Pedro Sančez.

"Konferencija u Madridu biće prilika za dalju afirmaciju politika Crne Gore u oblasti životne sredine i klimatskih promjena, posebno imajući u vidu da je Crna Gora prije godinu otvorila pregovaračko poglavlje 27, kao i za bilateralne susrete Markovića“, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji učestvije 36 predsjednika država ili vlada, kao i najviši zvaničnici Evropske unije, predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lejen i potpredsjednik EK i visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost, Žozep Borel.

Marković je na konferenciji razgovarao sa premijerima Španije, Poljske, Estonije, Grčke i Norveške i sa čelnicima EU.

"Moji sagovornici potvrđuju ukupni društveni i ekonomski napredak Crne Gore, uključujući i našu posvećenost u ispunjavanju obaveza i dostizanju standarda iz evropske agende", napisao je Marković na Tviteru.

Bonus video: