Marković spreman da pozove opoziciju, ali nema ponavljanja izbora

"Poništavanje izbora bi bilo poništavanje utvrđenih pravila političkog sistema, ako ovo nije dovoljno za opoziciju, neka se zajedno ili dio opozicije obrati Vladi zatraži dijalog na neku temu", rekao je Marković
25 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.02.2017. 19:13h

Predsjednik Vlade Duško Marković je za TV Vijesti kazao da se incidentima sa poslanicima DF-a u Skuštini "dotaklo dno političke i građanske kulture i da su samo zahvaljujući samodisciplini i političkoj odgovornosti poslanika DPS izbjegnute ozbiljnije posljedice, koje bi mogle dodatno ugroziti politički ambijent i sigurnost u Crnoj Gori."

"Poruka Vlade je da se vratimo osnovnom principu političkog funkcionisanja u državi, da o svim problemima bez obzira koje su težine razgovaramo unutar institucija. Lično sam spreman i Vlada je spremana za jedan takav dijalog”, rekao je Marković i dodao da je spreman da "na papir" stavi poziv opoziciji da se vrati u parlament.

"Ali njihov odgovor je da možemo razgovarati samo ako ponovimo izbore. Poništavanje izbora bi bilo poništavanje utvrđenih pravila političkog sistema, ako ovo nije dovoljno za opoziciju, neka se zajedno ili dio opozicije obrati Vladi zatraži dijalog na neku temu", rekao je Marković i dodao da neće prihvatiti ultimatume.

Bonus video: