Marković: U Baru se dobro radi

Marković je rukovodstvo Bara upoznao sa ohrabrujućim rezultatima implementacije Vladinih politika
2 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.11.2017. 13:23h

Opština Bar, koja je svojim potencijalima značajna za sveukupni razvoj Crne Gore, raspolaže respektabilnim kadrovskim potencijalom i realizuje razvojne projekte, ocijenio je premijer Duško Marković na sastanku sa rokovodstvom tog grada.

„U Baru se dobro radi, raspolaže se sa respektabilnim kadrovskim potencijalom, realizuju se razvojni projekti, postoje planovi za razvoj u narednom periodu“, rekao je Marković u razgovoru sa predsjednicima Opštine Zoranom Srzentićem i Skupštine Opštine Radomirom Novakovićem i glavnim administratorom Opštine Zoranom Radojičićem.

Marković je opštinsku delegaciju Bara primio je povodom sjutrašnjeg Dana opštine i tom prilikom rukovodstvu i građanima čestitao praznik.

„Pored opšte ocjene da je u barskoj opštini učinjeno dosta toga što zavređuje poštovanje, ne znači da nema otvorenih pitanja, za koje smo spremni da već u ovoj godini damo odgovore na neke od tih izazova“, kazao je Marković i dodao da je opredijeljen da se u okviru kapitalnog budžeta za narednu godinu podrže razvojni projekti od temeljne važnosti.

Iz Vladine Službe za odnose sa janvošću saopšteno je da u kooperativnosti Vlade i Opštine treba kontinuirano raditi na unaprijeđenju uslova za život građana i otvaranje razvojnih perspektiva.

Srzentić i njegovi saradnici kazali su da je u Baru stvorena atmosfera optimizma i pozitivne energije, te da su u pojedinim oblastima postignuti ohrabrujući rezultati.

„U prvih devet mjeseci ove godine Bar je posjetilo 17 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, a 16 odsto više noćenja u odnosu na uporedni period“, navodi se u saopštenju.

U tekućoj godini realizovane su investicije u vrijednosti od 7,35 miliona EUR, na prigradskom i seoskom području asfaltirano je preko 20 hiljada metara kvadratnih površine.

Srzentić je naveo da razvojna opredjeljenja Bara, pored turizma kao strateške grane, vidi i u proizvodnji organske hrane i valorizaciji turističkih potencijala Skadarskog jezera.

Marković je rukovodstvo Bara upoznao sa ohrabrujućim rezultatima implementacije Vladinih politika. Postignuto je puno povjerenje međunarodnih finansijskih institucija.

Uspostavljena je afirmativna saradnja sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svjetskom bankom (SB), popravljen kreditni rejting, unaprijeđen je poslovni ambijent.

„Ozbiljni investitori gotovo svakodnevno se interesuju za ulaganja u Crnu Goru. Kada se sumiraju rezultati ovogodišnje turističke sezone, imamo realne osnove da kraj godine dočekamo zadovoljni učinjenim. Stvorili smo uslove da našu ekonomiju unaprijedimo i kvalitet života u Crnoj Gori podignemo na veći nivo“, poručio je Marković.

Bonus video: