Marković u Tivtu: Dobro organizovana opština koja vodi računa o potrošnji i razvoju

"Dobili smo i potpunu podršli premijera planiranim našim aktivnostima u dijelu unapređenja lokalne sportske infrastrukture, odnosno projektu izgradnje novog sportskog centra na Župi koji će imati dvoranu, zatvoreni bazen, parking i prateće sadržaje", istakao je Kusovac, dodajući da su na dobrom putu da u Tivtu osnuju i profesionalno pozorište
1746 pregleda 3 komentar(a)
Marković sa rukovodstvom Tivta, Foto: Siniša Luković
Marković sa rukovodstvom Tivta, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Vlade Duško Marković boravio je danas u radnoj posjeti Tivtu gdje je razgovarao sa gradonačelnikom dr Sinišom Kusovcem i njegovim saradnicima.

Marković i Kusovac su potom, burno pozdravljeni aplauzom nekoliko desetina okupljenih pristalica i aktivista DPS i članova te partije na funkcionerskim mjestima u lokalnoj upravi, simbolično označili početak radova na izgradnji kružnog toka na glavnom ulazu u centar Tivta sa Jadranske magistrale, kod zgrade stare Opštine. Ovaj posao vrijedan oko 300 hiljada eura finansira Opština, a u naredna dva mjeseca treba da ga završi podgorička kompanija Vukotić Trade.

Premijer je u pratnji domaćina, obišao objekte Centra za kulturu, DTV "Partizan" i JU Muzej i galerija u čiju je rekonstrukciju i obnovu Opština proteklih mjeseci uložila skoro milion eura, kao i novi objekat Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama na Seljanovu čija je izgradnja u završnoj fazi. Marković je potom obišao i trasu nove MR1 pristupne saobraćajnice za kompleks Luštica Bay u Krtolima gdje se pored ostalih, sreo i da izvršnim direktorom kompanije Luštica Development, Darenom Gibsonom.

"Razgovarali smo o zajedničkim planovima za budučnost, kako da ovako dobar i dinamičan razvoj koji Tivat bilježi u proteklih nekoliko godina mandata akltuelne lokalne vlasti i moje Vlade, nastavi i u narednom peridou, posebno u domenu infrastrukture, ali i društvene, komunalne i socijalne nadgradnje. Tivat je dobro organizovana opština koja vodi računa ne samo o razvoju nego i o potrošnji. Ovo je opština koja ima svoj razvojni i finansijski potencijal i zaista sve čestitke predsjedniku Opštine Kusovcu i njegovom timu", istakao je u obraćanju novinarima, premijer Marković. On je naglasio da se u Tivtu "ne razmišlja samo o novim hotelima i rizortima, nego i o razvoju koji se tiče i svakog građanina i njegovih ukupnih potreba". Podvukao je da Tivat i cijela Crna Gora treba da imaju "neviđene benefite" od davanja aerodroma u koncesiju i da je sagovornike na lokalnom nivou "uvjerio da ovdje nema rizika sa tom investicijom“.

"Nema dileme da će Tivat i sa tom investicijom zadržati ovaj nivo prepoznatljivosti i da će imati ukupno jdnu od najboljih ekonomskih ponuda na prostoru Crne Gore", poručio je Marković.

On nije direktno odgovorio na pitanje „Vijesti“ kako se u generalnu politiku njegove Vlade o ograničenju zapošljavanja u državnoj upravi i rasta platnog fonda administracije, uklapa uklapa činjenica da je lokalna vlast Tivta koju hvali, u protekle tri ipo godine više nego duplirala broj zaposlenih u lokalnoj administraciji.

"Nisam sada analizirao nivo administracije i broj zaposlenih u Opštini Tivat iz jednostavnog razloga što je Opština Tivat primjer ponašanja kada su u pitanju sopstveni resursi, ne samo imovina nego i novac. Već sam rekao da se u Tivtu otvara niz novih sadržaja koji su ponuda za građane svakog dana, poput novih objekata kulture, Crvenog krsta, sporta... To su objekti koji zahtijevaju nova zapošljanja i kvalitetniju ponudu. Nije u pitanju broj zaposlenih, nego efekat i kvalitet usluge koja se pruža građanima. Opština Tivat nema finansijskih problema ni dubioza, ona je finasijski stabilna i u okviru toga oni su slobodni da kreiraju i broj radnih mjesta kako bi njihove usluge bile adekvatne potrebama građana Tivta", kazao je premijer čija je Vlada Tivtu dogodine, kako je najavljeno, uplatiti 4 miliona eura da Opština počne gradnju bulevara kroz grad.

Gradonačelnik Kusovac kazao je da je premijera upoznao sa svim projektima koje je realizovala lokalna uprava ili su u postupku realizacije, posebno naglašavajući faznu gradnju bulevara od aerodroma do Seljanova. On je najavio da će uskoro početi i gradnja MR2 pristupne saobraćajnice prema kompleksu Luštica Bay.

"Dobili smo i potpunu podršli premijera planiranim našim aktivnostima u dijelu unapređenja lokalne sportske infrastrukture, odnosno projektu izgradnje novog sportskog centra na Župi koji će imati dvoranu, zatvoreni bazen, parking i prateće sadržaje", istakao je Kusovac, dodajući da su na dobrom putu da u Tivtu osnuju i profesionalno pozorište.

Bonus video: