Markoviću je Valdanos sad jedinstven prostor

Predsjednik Vlade je, kako saznajemo, bio oduševljen ljepotama Valdanosa, iako je nedavno u Skupštini tvrdio da je uvala napadnuta divljom gradnjom
7182 pregleda 5 komentar(a)
Marković u posjeti Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Marković u posjeti Ulcinju, Foto: Samir Adrović

Premijer Duško Marković posjetio je danas Ulcinj i obišao Valdanos, uvalu u kojoj je još uvijek zarobljeno više od 18 hiljada stoljetnih maslina od kojih se plod ne ubira više od 40 godina.

Marković, koji je u Ulcinj stigao iznenada na poziv čelnika Force, mogao je da se uvjeri da uvala nije privedena namjeni kako su to ocijenili pojedini vještaci u aktuelnom sudskoim postupku koji vode bivši vlasnici - maslinjaci su uzeti davnih sedamdesetih godina prošlog vijeka i plaćeni po simboličnim cijenama radi izgradnje vojne baze, za koju nikad nije postavljen kamen temeljac.

Marković je, kako saznajemo, bio oduševljen ljepotama Valdanosa iako je nedavno u Skupštini tvrdio da je uvala napadnuta divljom gradnjom.

"Danas sam bio u Ulcinju i susreo se sa rukovodstvom opštine i političkim liderima grada. Razgovarali smo o valorizaciji ulcinjskih potencijala koji su jedinstven prostor na crnogorskoj obali", napisao je Marković na Tviter nalogu nakon posjete Ulcinju.

Marković je sa predstavnicima Opštine Ulcinj i funkcionerima Force, nakon posjete Valdanosu kratko zadržao na Pristanu u hotelu Plaža. Nakon toga, bez velike pompe, premijer je napustio Ulcinj.

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić kazao je da posjeta Markovića bila svrsishodna i dobrodošla, ali da sa premijerom nije razgovarao na temu deblokade računa Opštine i negativnog izvještaja Državne revizorske institucije na predlog završnog računa budžeta za 2018. godinu.

Bonus video: