Marović došao na sjednicu predsjedništva DPS

Marović nije bio na sjednici Predsjedništva krajem decembra na kojoj je odlučivano o predlozima novog premijera Igora Lukšića za ministarska mjesta.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 20:48h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović počeo je da dolazi na sjednice predsjedništva partije, prvi put nakon što su 24. decembra uhapšeni njegov brat Dragan, gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, poslanik Đorđije Pinjatić i još osmorica Budvana zbog afere Zavala.

Marović je prisustvovao sjednici predsjendištva DPS-a, na kojoj je i formalno odlučeno da bivši ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović bude novi politički direktor DPS-a.

Takođe je dogovoreno da dosadašnji ministar poljoprivrede Milutin Simović preuzme funkciju šefa poslaničkog kluba DPS-a. Mjesta direktora partije i šefa poslaničke grupe do sada je pokrivao novi ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić.

Marović nije bio na sjednici Predsjedništva krajem decembra na kojoj je odlučivano o predlozima novog premijera Igora Lukšića za ministarska mjesta. U međuvremenu je, poslije novogodišnjih praznika, povremeno boravio u svojoj kancelariji u centrali DPS-a.

Marović je nedavno rekao da "DPS žele oslabiti neki sljedbenici gospodina Slavka Perovića, koji se sada podržani od DPS-a kroz institucije sistema angažuju protiv istaknutih članova DPS-a".

"Ko kaže da napuštam Demokratsku partiju socijalista? Pa ja sam stvarao tu partiju. To su sve gluposti. Kao i to da (Milo) Đukanović vodi neki rat protiv mene. To pričaju već 20 godina oni koji žele rušenje DPS-a", rekao je prije desetak dana Marović.

Galerija

Bonus video: