Marović napustio DPS: Žrtvuju me za poziv u NATO

Brat Svetozara Marovića rekao je da je Vlada “na meni dobila datum pregovora sa EU, a sada hoće da me žrtvuju, da se dodvore NATO-u”
0 komentar(a)
Dragan Marović, Foto: Savo Prelević
Dragan Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2015. 06:27h

Dragan Marović, rođeni brat predsjednika Savjeta Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića, istupio je iz članstva te partije revoltiran što ga “država žrtvuje radi članstva u NATO”.

Marović je rekao "Vijestima" da je ostavku podnio prije četiri dana, nakon odlaska ministra pravde Zorana Pažina i ministra vanjskih poslova Igora Lukšića u Brisel. "Prvo je moja Vlada na meni dobila datum pregovora sa Evropskom unijom, a sada hoće da me žrtvuju, da se dodvore NATO-u. Ja sam 4,5 godine bio pod ovim teretom i nisam okretao leđa partiji, ali sada kada treba da pišem žalbu Apelacionom sudu oni treba moje ime da postave pred nekog generala. To znači da sam unaprijed osuđen i da svi to očekuju. Kako će me sud osloboditi?", rekao je Marović, koji je osuđen u predmetu Zavala.

On je kazao da je želio da informaciju o ostavci zadrži kao lični odnos prema svemu što mu se događa, te da nije bio voljan da se o tome govori u javnosti. Predsjednik Opštinskog odbora DPS Budve Srđa Popović rekao je sinoć da je u ostavci napisao da je to njegov lični čin, te da će na prvoj sjednici Opštinskog odbora biti konstatovana njegova ostavka i o tome obaviješteno članstvo. Popović nije htio da komentariše razloge Marovića da napusti tu partiju u kojoj je bio više od decenije.

Marović je bio član Mjesnog odbora Dubovica i član Opštinskog odbora Budve. Marović je potvrdio da je revoltiran postupkom Vlade koja je u svojoj platformi o ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23, kao jedan od slučajeva orgnizovanog kriminala i korupcije, koji je uspješno riješen navela i aferu Zavala, u kojoj je Marović jedan od aktera. Naime, podgorički Viši sud osudio je sredinom juna bivšeg predsjednika Opštine Budva, Rajka Kuljaču, na pet godina zatvora, a sekretara za investicije Dragana Marovića na četiri, zbog toga što su, zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću Zavala Invest i oštetili opštinski budžet za 821,6 hiljada eura. Presudu je donijela sutkinja Suzana Mugoša. To je treća presuda u ovom predmetu, nakon što su prve dvije, koje je izreklo vijeće sutkinje Valentine Pavličić, oborio Apelacioni sud i naložio ponavljanje sudskog postupka. Advokati odbrane podnijeli su žalbu i na ovu presudu Višeg suda.

Marović je tokom sudskog procesa više puta izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se donose sudske presude. Jedan od ključnih uslova za prijem Crne Gore u NATO je vladavina prava. V.L. - M. R.

Bonus video: