Marović: Ne žalimo što smo bili zajedno i sa SDP-om

Marović je u Danilovgradu kazao da je "njih" (DPS) uvijek bilo više i da će ih biti više i 25. maja
54 pregleda 48 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 20:39h

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović odgovorio je večeras u Danilovgradu predsjedniku Socijaldemokratske partije Ranku Krivokapiću, koji je noć ranije u istom gradu kazao da neke saveznike namece istorija.

Marović je kazao da govoreći o onima sa kojima ste najbliži najviše govorite o sebi.

"Mi ne žalimo što smo bili zajedno i sa SDP-om i sa Bošnjačkom strankom, Liberalnom partijom, Albanskom partijom, na tako velikim političkim, državnim, istorijskim poslovima kao što je obnova države i njene evropske budućnosti, nii se pravdamo bilo kome da li su nam saveznici naši bili po našem izboru ili izboru okolnosti. Ne to su bili naši saveznici, najveći dio i danas, i vjerujem da će tako i ostati. Jer govoreći o onima sa kojima smo bili najbliži, govorimo o sebi samima najviše", rekao je Marović.

Marović je iz Danilovgrada, gdje je govorio na završnoj konvenciji koalcije "Za evropski Danilovgrad" kazao da je "njih" (DPS) uvijek bilo više i da će ih biti više i 25. maja.

"Jedino mi možemo zatajiti, pa greškom smanjiti naše, mada znam da nećemo. I zašto bi, kada oni ne mogu povećati broj svojih, a kada bi kojim propustom smanjili naše njima bi učinili da oni osjete ili pomisle da su ojčali, a nijesu i teško će pored nas, kojih je vazda u Danilovgradu bilo više kao i u Crnoj Gori i tako će i ostati", kazao je on dodajući da samo oni koji glasaju DPS znaju kome ide glas.

"No mi ćemo ostati otvoreni za saradnju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori i Danilovgradu", poručio je Marović

Marović je rekao da nezavisne Crne Gore ne bi bilo da je Socijalistička narodna partija išla naprijed i da bez DPS-a u Crnoj Gori nije moguće ići naprijed.

"Reče mi ne jedan čovjek, nego jedan evropski ambasador ovih dana da bez DPS-a nema stabilne Crne Gore", rekao je on.

Dodao je da bi svi željeli da DPS bude slabiji, čak i neki koji su bili sa njima, iako ih je DPS učinio jačim.

"Svi oni žele da budu ključni subjekti odlučivanja i u Podgorici i u Danilovgradu i u Bijelom Polju, a ima ih mnogo manje od nas. Kada manjina upravlja većinom, to nije demokratija", rekao je on ističući da neki od njihovih neistomišljenika, znajući da ih ne mogu pobijediti, čekaju da im prifali koji glas da bi mogli upravljati njima.

"No mi ćemo ostati otvoreni za saradnju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori i Danilovgradu", poručio je on.

Na promociji su predstavljeni kandidati za odbornike. Nosilac liste koalicije "Za evropski Danilovgrad" i aktuelni gradonačelnik tog grada Branislav Brano Đuranović poručio je učesnicima izborne trke na lokalnom nivou da se bave programom DPS-a jer nemaju svoj.

Đuranović je najavio rekonstrukciju gradskih ulica, izgradnju vodovoda, kolektora za prečišćavanje otpadnih voda...

Galerija

Bonus video: