Marovića vozi vladin mercedes

Iako skoro dvije godine nije funkcioner izvršne vlasti i nije štićena ličnost, Svetozar Marović koristi državni automobil
50 komentar(a)
Svetozar Marović, službeno vozilo, Foto: Tina Radulović
Svetozar Marović, službeno vozilo, Foto: Tina Radulović
Ažurirano: 03.11.2012. 18:02h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović koristi državni automobil, iako je prije skoro dvije godine napustio funkciju u izvšnoj vlasti i nije štićena ličnost.

Riječ je o mercedesu E klase, registarskih oznaka PG-MN555, u šta se ekipa “Vijesti” uvjerila početkom sedmice.

“Vozilo registarskih oznaka PG-MN555 je u vlasništvu Generalnog sekretarijata Vlade i koristi se za službene potrebe”, jedini je odgovor koji su “Vijesti dobile iz Vlade.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” na osnovu čega Marović koristi automobil u posjedu nekog državnog organa, kao ni pod kojim uslovima bi mogao da dobije službeni automobil i vozača.

Prethodno su se “Vijesti” obratile Upravi policije iz koje je saopšteno da Marović nije štićena ličnost, za razliku od njegovog partijskog šefa Mila Đukanovića kojeg, na osnovu tog statusa, štite policijski službenici, a ima pravo i na “vozila određenih bezbjednosnih karakteristika”.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” na osnovu čega Marović koristi automobil u posjedu nekog državnog organa, kao ni pod kojim uslovima bi mogao da dobije službeni automobil i vozača

Oni dodaju da je Odlukom Vlade Crne Gore o obezbjeđenju ličnosti predviđeno da Uprava policije štiti sigurnost lica i nakon prestanka obavljanja državničkih funkcija, shodno bezbjednosnoj procjeni relevantnih organa.

DPS: Marović ne koristi taj automobil

U DPS-u tvrde da ne znaju da Marović koristi državni automobil.

“Potpredsjednik Marović ne koristi automobil koji ste naveli”, tvrdi portparol DPS-a Časlav Vešović.

On tvrdi da Marović nije korisnik službenog automobila i obezbjeđenja nakon prestanka vršenja državne funkcije.

Maroviću je funkcija prestala krajem decembra 2010. godine, a prema Zakonu o zaradama i drugim primanjima javnih funkcionera, godinu dana po napuštanju kabineta imao je pravo na prosječnu zaradu koju je ostvarivao tokom mandata.

“Vijesti” su ranije objavile da je supruga potpredsjednika DPS-a Đorđina-Đina Marović nedavno dobila građevinsku dozvolu od opštinskog Sekretarijata za gradnju stambene zgrade u naselju Babin Do, na mjestu porodične kuće, koju je prethodno kupila od proslavljenog fudbalskog selektora Miljana Miljanića. Marović je u maju kupila tu kuću od 207 kvadrata za, prema nezvaničnim informacijama, 1,2 miliona eura, a građevina je već srušena, kako bi se na istom mjestu izgradila petospratnica.

Bonus video: