Martinović: Ivanović nije mogao imati dovoljno novca da sagradi vilu

“Đukanović javnosti duguje odgovor na pitanje odakle ima tri miliona eura za kupovinu navedenog zemljišta, jer je i danas nepoznato kako je njegova firma obezbijedila tri miliona za kupovinu ovog zemljišta ako znamo da joj je tek godinu dana kasnije Hipo Alpe Adria Banka odobrila kredit od pet miliona eura”, kazao je Martinović
6376 pregleda 9 komentar(a)
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da detaljna analiza finansijskih izvještaja svih firmi, čiji je vlasnik ili osnivač Vladan Ivanović, pokazuje da on nije mogao raspolagati sredstvima u iznosu koji je potreban za izgradnju kuće pored vile na Gorici.

Ivanović je prijatelj predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, na čije ime se, prema navodima vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića vodi luksuzna kuća od 2.000 kvadrata, “čiji je stvarni vlasnik Đukanović”.

Đukanović je to nedavno demantovao, navodeći da kuća nije njegova, iako mu je vlasnik nudio na prodaju.

Martinović je pojasnio da podatak da Ivanović nije mogao imati dovoljno novca da sagradi vilu, “opravdava tvrdnju Duška Kneževića kako je njen stvarni vlasnik upravo Đukanović”.

On je na konferenciji za medije saopštio kako je Đukanović stekao preko 20.000 kvadrata vrijednog zemljišta u mjestu Potkošljun u Budvi, “čijom bi eventualnom prodajom, sebi ispunio želju da umjesto u skučenom stanu od 177 kvadrata ostatak života proživi u vili na Gorici”.

Martinović je naglasio da se iz ugovora, koji je zaključen 20.februara 2017.godine, vidi da je firma Global Montenegro, u vlasništvu Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića, kupila pomenuto zemljište za nešto više od tri miliona eura i platila ga u roku od sedam dana od zaključenja ugovora.

“Đukanović javnosti duguje odgovor na pitanje odakle ima tri miliona eura za kupovinu navedenog zemljišta, jer je i danas nepoznato kako je njegova firma obezbijedila tri miliona za kupovinu ovog zemljišta ako znamo da joj je tek godinu dana kasnije Hipo Alpe Adria Banka odobrila kredit od pet miliona eura”, kazao je Martinović.

Kredit je, kako je kazao, prvobitno trebalo da bude vraćen 2009.godine, ali je rok produžen za još dvije godine.

On je pojasnio da se iz finansijskih izvještaja i listova nepokretnosti Đukanovićeve firme ne može zaključiti šta se desilo sa tih pet miliona, ali može to “da ovaj kredit ni do današnjeg dana nije vraćen”.

“Postavlja se pitanje kako je Đukanoviću odobren kredit u iznosu skoro duplo vrećem od vrijednosti ovog zemljišta na koje je upisana hipoteka, ako znamo da bi vrijednost hipoteke morala biti jedan do dva puta veća od izbnosa odborenog kredita”, kazao je Martinović.

Bonus video: