Martinović: Ponašanje SDP-a u Kotoru navodi na sumnju da gledamo predstavu za javnost

"Poželjno je uvijek prisjetiti se lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine i prevare zvane “Evropsko lice Podgorice”, koju su činili SDP i Pozitivna. Jednom prevara - svaki put veliki oprez za građane Crne Gore koji željno čekaju promjene", kazao je Martinović.
118 pregleda 20 komentar(a)
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.03.2016. 13:37h

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je da ponašanje SDP-a u Kotoru, gdje čini vlast sa DPS-om i gdje ga može razvlastiti sa opozicijom, "navodi na sumnju da možda gledamo još jednu u nizu predstava za javnost starih partnera."

"Ponašanje SDP-a u Kotoru, gdje čini vlast sa DPS-om i gdje ga može razvlastiti sa opozicijom, navodi na sumnju da možda gledamo još jednu u nizu predstava za javnost starih partnera. Krivokapić i njegov SDP su posmatrali i prećutali brojne malverzacije DPS-a, kao i poharu države na čelu sa visokim funkcionerima DPS-a. Mora da su u pitanju bili neki veći interesi od spašavanja države od pohare i kriminala. Izgleda da je to bio uslov da bi se bilo na pravoj strani istorije", kazao je Martinović.

On je kazao da je raskid dugogodišnje koalicije DPS-a i SDP-a podigao ogromnu prašinu na političkoj sceni Crne Gore.

"Proteklih mjeseci mogli smo čuti niz optužbi, i sa jedne i sa druge strane, pa se stiče utisak da su i jedni i drugi veliki dušebrižnici ovog naroda i države, ali su svih proteklih godina bili smetnja jedni drugima da vode državu onako kako im je bila zakonska i moralna obaveza. Čuli smo sijaset ozbiljnih optužbi od strane lidera SDP-a, Ranka Krivokapića, na račun lidera DPS-a, Đukanovića, i obratno. Time su građanima Crne Gore jasno i glasno priznali ko ih je i kako vodio punih 18 godina, te da se krivica za katastrofalno stanje u državi, zapravo, nalazi u pogrešnim politikama ova dva politička saveznika, koji su sada, navodno, ljuti politički protivnici. Da imaju iole političke i javne odgovornosti, Đukanović i njegov, navodno, ljuti rival, Krivokapić, nakon teških optužbi, kao odgovorni i principjelini političari, podnijeli bi teret odgovornosti. Ne može se i ne smije zaboraviti činjenica da je SDP punih 18 godina uživao u blagodetima vlasti, koja je dovela Crnu Goru i njene građane na današanji nivo pravne i ekonomske nesigurnosti", kazao je Martinović.

Potpredsjendik Demokrata je rekao da je ova partija odmah nakon osnivanja donijela odluku da sa DPS-om neće ni prije, ni nakon izbora, niti u bilo kojim varijantama i formama.

"Vidjećemo ko će sa istim garancijama izaći u susret narednim izborima. Vjerovatno će nakon toga građanima mnogo toga biti jasnije. Poželjno je uvijek prisjetiti se lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine i prevare zvane “Evropsko lice Podgorice”, koju su činili SDP i Pozitivna. Jednom prevara - svaki put veliki oprez za građane Crne Gore koji željno čekaju promjene", kazao je Martinović.

Bonus video: