Mašulović: Novi status države doprinosi sistemu bezbjednosti

Mašulović je, kako je rekao, uvjeren da će RACVIAC nastaviti da promoviše ulogu regiona Jugoistočne Evrope na globalnoj sceni i da će Crna Gora nastaviti da podržava rad ovog Centra, u cilju jačanja saradnje sa regionalnim partnerima
110 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2015. 19:13h

Novi status Crne Gore na putu ka NATO-u doprinijeće kolektivnom sistemu bezbjednosti, ocijenio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane, Ivan Mašulović.

Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Centrom za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC), organizuje seminar na temu „Proces izrade strategija i strategijski finansijski menadžment – Uloga interne revizije i kontrolnih funkcija“, koji se održava u Sutomoru.

U uvodnom dijelu seminara govorili su Mašulović i direktor RACVIAC-a, ambasador Hajdar Berk.

Mašulović je istakao zadovljstvo povodom dobijanja poziva Crne Gore za članstvo u NATO, istakavši da je to istorijska odluka ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region Zapadnog Balkana i Alijansu.

„On je naglasio da će novi status Crne Gore sigurno doprinijeti kolektivnom sistemu bezbjednosti, i istakao da Crna Gora ostaje čvrsto posvećena regionalnoj saradnji, kao jednom od najbitnijih faktora stabilnosti“, saopšteno je iz Ministarstva.

Mašulović je, kako je rekao, uvjeren da će RACVIAC nastaviti da promoviše ulogu regiona Jugoistočne Evrope na globalnoj sceni i da će Crna Gora nastaviti da podržava rad ovog Centra, u cilju jačanja saradnje sa regionalnim partnerima.

„Berk se zahvalio Ministarstvu odbrane, kao domaćinu aktivnosti, i istakao da je posvećenost naše zemlje unaprijeđenju regionalnih odnosa, što je ujedno i potvrda uspješne saradnje Crne Gore i RACVIAC-a“, kaže se u saopštenju.

RACVIAC će, kako je rekao Berk, nastaviti da jača saradnju u oblasti bezbjednosti između zemalja u regionu i njihovih međunarodnih partnera.

Bonus video: