Maurer primio Mekića da mu sačuva zdravlje

Podaci do kojih je MANS došao upućuju i na to da je Mekić bio formalni vlasnik i direktor bjelopoljske televizije “San”
0 komentar(a)
Leopold Maurer, Foto: Boris Pejović
Leopold Maurer, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2012. 20:09h

Šef Delegacije EU u Podgorici Leopold Maurer sastao se juče sa predsjednikom bjelopoljske NVO “Euromost“ Almerom Ćapom Mekićem, koji se povezuje sa odbjeglim narkobosom Darkom Šarićem, kako ne bi ugrozio njegovo zdravlje.

To je “Vijestima“ saopšteno iz Delegacije EU. Odgovarajući na pitanje zbog čega je Maurer pristao na razgovor sa Mekićem, s obzirom na to da je MANS objelodanio podatke koji ga povezuju sa odbjeglim Pljevljakom, iz Delegacije EU su kazali da je “najavio štrajk glađu ispred zgrade Delegacije“.

“Mi smo obavijestili gospodina Mekića da nema potrebe za takvom akcijom koja bi ugrozila njegovo zdravlje i, u skladu sa našom politikom transparentnosti, organizovan je sastanak sa njim“, kazali su “Vijestima“ iz Delegacije.

Upitani šta je dogovoreno na sastanku i kako ocjenjuju optužbe koje je Mekić tokom razgovora sa šefom Delegacije iznio na račun direktorke MANS-a Vanje Ćalović, iz Maurerovog tima za odnose sa javnošću su rekli da „Delegacija nema mandat da se bavi pojedinačnim slučajevima i ne miješa se u procedure koje sprovode lokalne nadležne vlasti, a da u vezi sa upravljanjem EU fondovima, Delegacija nije registrovala bilo kakve neregularnosti“.

Mekić optužuje Ćalović

MANS je nedavno iznio podatke da je Mekić potpredsjednik Odbora direktora preduzeća u stečaju TUP Brskovo, vlasnika hotela „Bijela rada”, koji je u medijima označavan kao Šarićev i gdje je policija tražila odbjeglog Pljevljaka, ali i sa Denisom Durovićem, čiju su imovinu pretraživali policajaci nakon dojave da se narkobos krije kod njega.

Podaci do kojih je MANS došao upućuju i na to da je Mekić bio formalni vlasnik i direktor bjelopoljske televizije “San”, te da je njegova firma bila osnivač kompanije koja je formalno stajala iza te televizije.

U međuvremenu, kontrolu nad kompanijom koja je vlasnik televizije i formalno je preuzela kompanija povezana sa Denisom Durovićem, sa kojim je Mekić i formalno doveden u vezu preko njegovog pokojnog sestrića, ali i sestričine Adele Dautović, a koja je po podacima Centralnog registra Privrednog suda izvršni direktor i osnivač “San” televizije.

Sumnjalo se da se Šarić krije u Bijelom Polju, u hotelu “Bijela rada”, za koji su mediji navodili da je u Durovićevom vlasništvu, a čiji je predsjednik Odbora direktora i sam Mekić.

Mekić je nakon sastanka novinaru TVCG kazao da je Maureru ponudio pisane dokaze da tvrdnje MANS-a nijesu istinite. Šef Delegacije EU, tvrdi Mekić, obećao je da će ispitati sve navode.

Predsjednik bjelopoljske NVO rekao je da su navodi direktorke MANS-a Vanje Ćalović “čista laž”, s ciljem da se sabotira nedavni protest u Bijelom Polju, na kome su bivši radnici zatvorenih preduzeća sa sjevera zatražili bolji socio-ekonomski položaj.

Mekić je potpredsjednik Odbora direktora preduzeća u stečaju TUP Brskovo, vlasnika hotela „Bijela rada”, koji je u medijima označavan kao Šarićev i gdje je policija tražila odbjeglog Pljevljaka, ali i sa Denisom Durovićem, čiju su imovinu pretraživali policajaci nakon dojave da se narkobos krije kod njega

On je ponovio optužbe da je brat Vanje Ćalović “došao do stana koji je gradio 'Bemax', gdje kvadrat košta najmanje 2.500 eura, tvrdeći da su ona i MANS 'garancija za taj stan'”.

Na pitanje kako komentariše to što novinari “Dana” i “Vijesti” nijesu ispratili njegov susret s Maurerom i da li je u pitanju bojkot prema njemu, Mekić je kazao da Televizija Vijesti “mora da se vrati tamo gdje je i da bude nezavisna”.

On je najavio i da će NVO “Euromost” u dogovoru sa radnicima Rožaja i Bijelog Polja tražiti prijem kod predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i zahtijevati da zakaže sjednicu na kojoj će tačka dnevnog reda biti loša ekonomska situacija na sjeveru Crne Gore, nakon čega će ispred redakcija “Vijesti” i “Dana” izraziti nezadovoljstvo zbog neravnopravnog tretmana prema sjeveru.

Bonus video: