Medenica kandidat za ambasadora u Rusiji

Slavica Milačić je kandidat za ambasadorku u Ljubljani, Branko Perović bi trebalo da ide u Peking, a Vuk Bošković u Zagreb
81 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Zoran Đurić
Vesna Medenica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.12.2011. 09:27h

Državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Slavica Milačić glavni je kandidat za novog ambasadora u Sloveniji, dok bi nekadašnji šef diplomatije i diplomatski predstavnik u Ljubljani Branko Perović mogao da bude imenovan za ambasadora u Kini, saznaju "Vijesti" u Vladi Crne Gore.

Iako još nije donijeta konačna odluka, Milačić bi uskoro mogla da zamijeni aktuelnog ambasadora u Ljubljani Ranka Milovića, dok će Perović u Peking umjesto Ljiljane Tošković kojoj ističe mandat.

Prema informacijama "Vijesti", za upražnjeno mjesto na čelu crnogorske ambasade u Ruskoj Federaciji najozbiljniji kandidat je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Nakon što je ljetos na lični zahtjev smijenjen Goran Rakočević Crna Gora još nije imenovala ni ambasadora u Zagrebu, a "Vijesti" saznaju da je za sada jedini kandidat Vuk Bošković, nekadašnji savjetnik za bezbjednost predsjednika Filipa Vujanovića, koji ga je proljetos smijenio bez objašnjenja.

Nijedno od tih imenovanja, prema informacijama "Vijesti, još nije potvrđeno, jer državni vrh još nije imao sastanak na kojem bi bila donijeta konačna odluka.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: