Mediji opet mogu fotografisati sjednice Vlade

Medijima će, kako je saopšteno, biti omogućeno da snime početak sljedeće sjednice Vlade Crne Gore
889 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Nakon nekoliko dopisa “Vijesti” da fotografišu početak sjednice Vlade i uz razumijevanje šefa kabineta premijera Dragoljuba Bulatovića, Vladin biro za odnose sa javnošću dozvoliće nastavak prakse u Crnoj Gori da mediji mogu fotografisati i snimati početak sjednica Vlade. Fotografisanje i snimanje biće omogućeno četiri puta godišnje, odnosno, po jednom u svakom kvartalu.

“Iako takva snimanja nijesu praksa u zemljama razvijene demokratije, odlučili smo da Vam izađemo u susret, poštujući načela otvorenosti i saradnje sa svim medijima kojih se drži ova Vlada. Obavijestićemo sve medije da ćemo omogućiti snimanje početka sjednica Vlade jednom u svakom kvartalu (po pravilu prva sjednica u svakom kvartalu), a Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore nastaviće da snima i ostale sjednice i da snimke stavlja na raspolaganje medijima.

Kako ste zainteresovani da imate snimke što prije, omogućićemo medijima da snime početak sljedeće sjednice Vlade Crne Gore (II kvartal) i još jednom tokom jula (III kvartal), a nakon toga i IV kvartalu koji počinje 1. oktobra i traje do 31. decembra” saopšteno je juče “Vijestima” iz Vladine službe za odnose sa javnošću, kojom rukovodi Srđan Kusovac.

Praksa u pojedinim evropskim zemljama je i da sjednice Vlade budu otvorene za javnost.

Bonus video: