Medojević: Birači očekuju da Lekić ruši Đukanovića, a ne da bude njegov ministar

Lider DF-a je podsjetio na zaduženost Crne Gore od dvije i po milijarde eura, rast javnog duga i najavio mogućnost grčkog scenarija sa velikim redukcijama, otpuštanjima iz javnih ustanova i smanjenjem penzija i plata
34 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Jadranka Ćetković
Nebojša Medojević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.04.2016. 18:53h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević je kazao da će predsjednik Demosa Miodrag Lekić ovih dana potpisati sporazum i tako izdati hiljade birača koji su mu dali svoj glas da ruši Mila Đukanovića i da vodi da vodi promjene, a ne da bude njegov ministar i stranka koja će spašavati Đukanovića od promjena.

On je to izjavio večeras u Bijelom Polju, gdje je zajedno sa potpredsjednikom PzP Kočom Pavlovićem uručio tridesetak članskih karata Pokreta za promjene novim članovima.

Medojević je ocijenio da će dio opozicije koji pregovara sa Đukanovićem ulaskom u Vladu postati politički protivnici DF-a.

"Nažalost, oni su ušli u koaliciju i partnerstvo sa Đukanovićem i zajednički protivnik im je DF i narod Crne Gore. Nama nema druge nego da zajedno sa narodom dovedemo ovu bitku do kraja, jer je Đukanović bio u izuzetno teškoj situaciji a oni su, umjesto da priđu DF-u i da se zajedno izborimo za ostavku Đukanovića kao ključni preduslov za formiranje prelazne vlade, postali njegovi ministri", kazao je Medojević i istakao da će to biti jedna ozbiljna i u savremenoj političkoj istoriji Crne Gore neviđena izdaja birača.

Lider DF-a je podsjetio na zaduženost Crne Gore od dvije i po milijarde eura, rast javnog duga i najavio mogućnost grčkog scenarija sa velikim redukcijama, otpuštanjima iz javnih ustanova i smanjenjem penzija i plata.

"Sa druge strane mafijaški klanovi nas tjeraju prema meksičkom scenariju gdje su ti klanovi povezani sa bezbjednosnim službama i režimom što prijeti da destabilizuje zemlju. Promjene su nužne, a do njih ne može doći kolaboracijom sa režimom Mila Đukanovića", kazao je on i podsjetio da je taj scenario viđen 1998. godine kada su to pokušali Žarko Rakčević i Novak Kilibarda.

On je naveo da od tada nema nikakvih promjena na bolje i ocijenio da će ulazak dijela opozicije u vladu koalicioni aranžman i da se radi se kolaboraciji.

"Ta vlada nije prelazna i nema ni jedan mehanizam koji će spriječiti krađu izbora. U političkom sporazumu nema ni pomena o reviziji biračkih spiskova, o ukidanju mehanizma sigurni glas, neće biti smijenjen šef Agencije za nacionalnu bezbjdnost, ni jedan ministar opozicije nema pravo veta kod odluka Vlade, tako da se radi o najobičnijim manipulacijama dijela opozicije, koja govori da će ta vlada obezbjediti fer i poštene izbore, da ne govorimo o uređajima za elektronsku indentifikaciju koji su apsolutno pogodni za šverc i za to da aktivisti Demokratske partije socijalista mogu više puta da glasaju sa lažnim ličnim kartama, na više biračkih mjesta”, kazao je Medojević.

Bonus video: