Medojević: DEA tretira bezbjednosne službe CG kao dio narko trafikinga

" U ANB, Ministartsvu Odbrane i vojnoj diplomatskoj sluzbi i dalje su ostali ključni kadrovi , za koje postoji osnovana sumnja da sarađuju sa službama zemalja koje nijesu članice NATO"
78 pregleda 9 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2015. 16:35h

Crnogorske službe bezbjednosti nijesu refromisane po standardima NATO i zbog toga Crna Gora ni ove godine neće dobiti pozivnicu za NATO, smatra predsjednik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević.

Po njegovim riječima prva grupa razloga vezana je za čišćenje sektora bezbjednosti od kadrova koji su u nedopustivim bezbjendosnim relacijama sa službama zemalja koje nijesu članice NATO.

"Papirne refrome tipa promjena zakona, uredbi i kadrovske rokade nijesu dovoljne. U ANB, Ministartsvu Odbrane i vojnoj diplomatskoj sluzbi i dalje su ostali ključni kadrovi , za koje postoji osnovana sumnja da sarađuju sa službama zemalja koje nijesu članice NATO. Da apsurd bude veći neki od tih kadrova vode ključne politike NATO integracija. Politika igranja na NATO i Rusiju koju je Đukanović vodio od 2005.godine više ne prolazi i NATO traži konkretne dokaze i poteze", istakao je Medojević.

On je dodao da druga grupa razloga, leži u činjenici da je određeni broj visoko rangiranih operativaca u službama bezbjednosti postao sastavni dio globlanih narko kartela, koji se po kako tvrdi Medojević povezuju sa teroristickim organizacijama kao što je kolumbijski FARC koji nabavke oružja ugovara i u Crnoj Gori, zbog čega je po nalogu američkih službi uhapšeno više stranih državljana.

"Ove organizacije su prijetnja nacionalnoj bezbjednosti SAD i svaka zemlja kandidat za NATO mora maksimalno sarađivati u aktivnostima bezbjendosnih službi SAD. DEA tretira bezbjednosne službe Crne Gore kao dio problema narko trafikinga i ima veoma slabu saradnju sa ANB i UP", rekao je predsjednik PZP.

Medojević smatra da je treća grupa razloga aktivno učešće službi bezbjednosti u subverzivnim, protivuistavnim i nezakonitim aktivnostima protiv opozicije, prema kojima se u kontinuiteteu primjenjuju mjere tajnog nadzora, vode tajni dosijei, razbijaju opozicione stranke i osnivaju nove pod njihovom kontrolom.

"Politika uloga službi bezbjednosti je direktno protiv standarda NATO. Prazna Đukanovićeva priča i izostanak konkretnih reformskih poteza ne prolazi kod ključnih zemalja NATO i sve je veći broj članica NATO koji se oštro protive da Crna Gora dobije pozivnicu za NATO", zaključio je Medojević.

Bonus video: