Medojević: Đukanović i Milošević su od Bjelopoljaca napravili prosjake

Medojević je poručio da je za Bijelo Polje sramota da vlada Demokratska partija socijalista i da samo tamo gdje postoji sloboda, demokratija i pravda postoji ekonomski razvoj i prosperite
61 pregleda 42 komentar(a)
Demokratski front tribina Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Demokratski front tribina Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.11.2015. 21:06h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je poručio na tribini Demokratskog fronta (DF) u Bijelom Polju da će do prvih prvih poštenih i pravičnih izbora, koje će pripremiti prelazna vlada, građani i opozicija doći upornim pritiskom i protestima.

"Ta prelazna vlada će pripremiti posebne izbore i uspostaviće se nova vlast, koju će činiti sadašnja opozicija. I ono što treba da obeća građanima da i da bude njena ključna preporuka je – da se ne krade, a oni koji su krali da odgovaraju", kazao je Mandić na tribini koja je organizovana u Centru za kulturu Bijelo Polje.

On se osvrnuo na proteste u Podgorici koji su po njegovim riječima uzdrmali režim Mila Đukanovića, i istakao da je važno da se taj posao privede kraju.

"A to se radi tako što večeras protestujemo u Bijelom Polju, u ponedjeljak u Danilovgradu a potom u Podgorici, kako bi pripremili skup koji će ukinuti postojeći režim i dovesti do prelazne vlade“, kazao je Mandić pozivajući sve Bjelopoljce da dođu na naredni skup u Podgoricu, jer "u Podgorici se mijenja vlast".

Posle protestnog skupa, slobodni građani su ponosno prošetali ulicama Bijelog Polja!

Posted by Sloboda Traži Ljude on Wednesday, November 18, 2015

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević je kazao da u Cnoj Gori dvije generacije izdržava samo đed sa penzijom i da nije čudo što se je nastala šala o tome kako unuci kažu da im je mala njegova penzija i da ga moraju zaposliti.

On je iznio svoje viđenje o tome na koji način je Milo Đukanović zavladao Bijelim Poljem, koje je "bastion batinaške vlasti Mila Đukanovića", Medojević je rekao da je prvu uništio privredu ovog grada, u kojem danas polovina mlađih od 30 godina ne radi nigdje.

"Čovjek koji ništa ne radi je prinuđen da ispruži ruku i prosi. Milo Đukanović, Tarzan Milošević su napravili od ovog naroda prosjake. Ovaj režim je od fabrika napravio prestrašene ljude koji ne smiju da iskažu svoje neslaganje", kazao je Medojević i istakao da se pod ovim režimom organizuje "šverc droge, ljudi i oružja".

Medojević je poručio da je za Bijelo Polje sramota da vlada Demokratska partija socijalista i da samo tamo gdje postoji sloboda, demokratija i pravda postoji ekonomski razvoj i prosperite.

Na skupu su govorili potpredsjednik PzP i poslanik DF-a Koča Pavlović, predsjednik Radničke partije Janko Vučinić i drugi.

Nakon tribine učesnici i građani, njih više stotina, su prošetali ulicama Bijelog Polja skandirajući "Gotov je" ,"Milo lopove", "Dolje diktator".

Đukanović je politički mrtvac

Koča Pavlović je podsjetio da je sjednica POSP (SAPC) – zajednički odbor evropskog i crnogorskog parlamenta čiji je zadatak da doprinosi ubrzanju evropskih integracija, odložena do daljnjeg jer su aktivisti DF-a i slobodni građani doveli do to toga da je taj odbor izgubio legimitet.

PO njegovim riječima je apsurdna situacija danas na zapadu, da su suočeni sa potpuno „delegitimisanim političkim mrtvacem“, sa jedne strane, i sa privremenom potrebom da se ova autokratija prikaže kao „funkcionalna demokratija“ a Đukanović „lider u regionu“.

"Đukanovićeva i Krivokapićeva mafijaško-kllijentelistička mreža danas je potpuno ogoljena a njena stvarna autokratska i kriminalna priroda je jasno pokazana.

Režim Mila Đukanovića je politički mrtav, i svaki pokušaj njegovog oživljavanja od srane briselske administracije predstavljao bi direktno djelovanje protiv većinske volje građana.

"Takozvane državne institucije, a suštinski režimske filijale – Od Skupštine, preko Vlade i Tužilaštva, do Vrhovnog i Ustavnog suda – beživotni su udovi poliitčkog leša koji se zove Đukanovićeva vlast“, kazao je Pavović.

Bonus video: