Medojević: Đukanović pregovara o imunitetu i kako da zaštiti opljačkano

"Svi oni koji kradu, pljačkaju, ucjenjuju i vrše krivična djela u ime DPS, a neka budu pametni. On će da ode ili da se zaštiti, a vi ćete ostati da odgovarate"
143 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2016. 20:20h

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević na promotivnom skupu u Pljevljima saopštio je da premijer Milo Đukanović "ovih dana pregovara o svom imunitetu" kako bi zaštitio "svoje opljačkano blago i eventualno kako da napusti zemlju".

"Svi oni koji kradu, pljačkaju, ucjenjuju i vrše krivična djela u ime DPS, a neka budu pametni. On će da ode ili da se zaštiti, a vi ćete ostati da odgovarate. Sve što radite ovih dana što maltretirate pošteni narod sve su to krivična djela za koja je propisana kazna zatvora od više godina. Otkažiite poslušnost lopovskoj bandi i Milu Đukanoviću ne kršite zakon jer ćete svi do jednog odgovarati. Ostavite narod na miru da se mirno slobodno opredjeli prema onoj političkoj opcijiu koju najviše vjeruje“, rekao je Medojević.

On je poslao poruku Đukanović i, kako je kazao njegovom savjetniku, Vladimiru Bebi Popoviću da mirno prihvate volju naroda i da odustanu od svih "provokacija i planova koje kuju ovih dana".

"Niko za Crnu Goru ne prestavlja veću opasnost od njih dvojice. Mi ćemo da im pošaljemo poruku da se suoče sa realnom činjenicom da se oslobodila Crna Gora i da nema tog diktatora koji može da pobijedi narod kada se ujedini“, rekao je Medojević na promotivnom skupu DF održanom u Sali Doma Vojske u Pljevljima.

Medojević je kazao da su bili prinuđeni da organizuju promociju u Domu Vojske jer im nije dozvoljeno da to urade u Sportskoj dvorani Ada.

Pozvao je predstavnike Sjedinjenih Američkih Država da se "ne miješaju u unutrašnje prilike u Crnoj Gori" i ostave narod Crne Gore da sam donese odluku koja će ga vlada voditi i da ne postavljaju nikakve uslove.

Za DF je neprihvatljivo da se, kako je naveo, da imunitet Milu Đukanoviću od krivičnog gonjenja.

"Ostaviti Đukanoviću da koristi svoju ekonomsku moć i da koristi svoje veze sa mafijom i da koristi korumpirane bezbjedonosne službe i a da formalno nije u vlasti to je najopasnija odluka koju može donijeti bilo koji političar u Crnoj Gori. Pozivamo kolege iz Ključa i drugih opozicionih partija da se odupru pritisku makar dolazio iz SAD. Interes Crne Gore su radikalne institucionalne i ekonomske reforme. Tako ćemo poslati poruku mladim generacijama da se kriminal ne isplati da se lopovluk ne isplati. Ako pristanemo da damo imunitet Đukanoviću kakva je to onda poruka - da je bio u pravu. Moramo se navići i da narod donosi najkrupnije odluke i da se učlanjenje u NATO jedino može donijeti na fer i poštenom referendumu. Jedino ta odluka ima legitimitet. Pozivam sve kolege iz opozicije da ne prihvataju bilo kakvu odluku u parlamentu jer šta znači da jedna većina u parlamentu donese odluku o učlanjenju a druga većina za godine dvije o izlasku iz NATO", rekao je Medojević, koji je kazao da se obraćaju kao predstavnici nove Vlade Crne Gore, a ne lideri opozicije.

Medojević tvrdi da će se ukinuti naknade za majke sa troje i više djece i da će biti povećana struja deset odsto ukoliko DPS pobijedi na izborima.

On je prokomentarisao i izjavu potpredsjednika DPS-a Duška Markovića da niko pošten nije ubijen u Crnoj Gori, koju je saopštio u emisiji Načisto.

"Šta je sa Duškom Jovanoviće, i Slavoljubom Šćekićem jesu li oni bili nepošteni", rekao je Medojević.

Lider Nove Andrija Mandić poručio je kolegama iz opozicije da slijede primjer predsjednika Demokrata Alekse Bečića, koji se javio i rekao da će potpisati njihovu ponudu dostavljenu opozicionim kolegama.

Rekao je i da će DF kada dođe na vlast svim građanima otpisati dugove za struju, vodu i druge dažbine.

"To je važna ponuda koju građanima nudi DF od one koju im nudi DPS da ih glasaju i da im za to plate 50 eura", rekao je Mandić.

Poručio je Đukanoviću i njegovim tajkunima "da nema mjesta gdje mogu sakriti novac koji su opljačkali od građana Crne Gore".

Predsjednik Opštinskog odbora Nove u Pljevljima Milan Lekić optužio je Mila Đukanovića da zajedno sa Duškom Markovićem i Veselinom Veljovićem "stoji iza svih nerasvijetljenih ubistava u Crnoj Gori".

"Đukanović je više opljačkao Crnu Goru nego svi osvajači zajedno“, rekao je Lekić.

Galerija

Bonus video: