Medojević: Đukanoviću su nudili da seli u Kostariku

Međunarodna zajednica treba da garantuje Đukanoviću sigurno napuštanje Crne Gore, kako bi se u zemlji sprovela mirna smjena vlasti, smatra lider PZP-a
0 komentar(a)
Đukanović, Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Đukanović, Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.02.2012. 09:21h

Međunarodna zajednica treba predsjedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću da garantuje sigurno napuštanje Crne Gore, kako bi se u zemlji sprovela mirna smjena vlasti, rekao je “Vijestima” predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On smatra da Đukanović u međunarodnim centrima ima malo prijatelja, zbog čega će mu biti sve teže da održi vlast u zemlji. Medojević tvrdi i da je prije izvjesnog vremena jedna uticajna svjetska zemlja predsjedniku DPS-a nudila da se odseli u Kostariku.

Lider PZP-a tvrdi da je u kontaktima sa međunarodnim zvaničnicima takvu mogućnost predlagao kao jedino rješenje.

Lider PzP-a ističe da međunarodna zajednica Đukanovićevo povlačenje mora usloviti saradnjom u rasvjetljavanju privatizacija u zemlji i kriminalnih afera, koja bi podrazumijevala svjedočenje protiv nekih njegovih bliskih saradnika. On tvrdi da je u kontaktima sa međunarodnim zvaničnicima takvu mogućnost predlagao kao jedino rješenje.

“Očigledno da on ima ljude koji ga savjetuju da ostane do kraja, u poziciji da se bori protiv naroda i međunarodne zajednice i da ga na kraju krajeva žrtvuju, a da oni izvuku pare i pobjegnu”, rekao je Medojević.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: