Medojević: Katnić Kolomboć bruka Crnu Goru, hitno ga smijeniti i uhapsiti

"Najnoviji terorista iz Srbije je sada nagazovan da prizna da ga je DF angažovao da napadne naše prostorije kamenjem, i to poslije otkrivanja lažnog državnog udara, na dan izbora, kojim je operativno lično rukovodio Katnić Kolomboć"
94 pregleda 90 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.01.2017. 12:50h

Specijalnii državni tužilac Milivoje Katnić, zvani Kolomboć ide dalje u brukanju države Crne Gore, saopštio je danas Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF).

"Najnoviji terorista iz Srbije je sada nagazovan da prizna da ga je DF angažovao da napadne naše prostorije kamenjem, i to poslije otkrivanja lažnog državnog udara, na dan izbora, kojim je operativno lično rukovodio Katnić Kolomboć. Sada Katnić Kolomboć želi da optuži DF da smo poslije njegove bruke oko lažnog državnog udara, mi preko njegovih špijuna Sinđe i Minđe, koji su već javno bili optuženi za organizatore Katnićevog državnog udara, tražili da nam upravo oni Katnićevi špijuni nadju nekog iskusnog "gađača kamenom" koji bi gađao prostorije DF , a onda bi DF uradio nešto što još ni Katnić Kolomboć ne zna", istakao je Medojević.

Srpski državljanin Miloš Jovanović, osumnjičeni za pokušaj terorizma i državnog udara za vrijeme parlamentarnih izbora, dobrovoljno se predao 30. decembra crnogorskim vlastima i nalazi se u ZIKS-u.

Medojević je dodao da je sve ovo premnogo iako je od Katnića.

"Pritom, po verziji Katnića, ovaj "gađač kamenom" je boravio u Crnoj Gori, nije gađao kamenjem prostorije DF, ali ga Katnić nije uhapsio, iako je, navodno znao za njegove namjere. Što se tiče DF nama ovakav partijski državni tužilac "model 48" idealno politički odgovara jer svakim svojim potezom, međunarodnoj zajendici dokazuje tvrdnje DF da je Crna Gora pod lopovskim mafijaškim režimom DPS i njegovih satelita pretvorena u privatnu državu bez zakona i pravnog poretka i da su sve državne institucije pod njegovom ličnom kontrolom stavljene u funkciju sprečavanja demokratskih procesa i očuvanja na vlasti Đukanovića, po svaku cijenu", kazao je Medojević.

Po tvrdnjama predsjednika PzP, Katnić je organizacijom državnog udara, paralisao politički sistem zemlje, direktno izazvao najtežu političku, sistemsku i državnu krizu od uvođenja višestranačkog sistema i predstvlja najveću opasnost po mir i stabilnost zemlje.

"Zato je njegova hitna smjena, lišavanje slobode i pokretanje sveobuhvatne istrage oko sprovđenja državnog udara 16. oktobra 2016. od prioritetnog značaja za rasvjetljavanje crnogroske državne bruke zvane lažni državni udar na dan izbora i ključni preduslov za rešavanje državne krize. Njegova lična ostrašćenost i mržnja prema najjačem opoziconog subjektu, koji nije pristao da mirno i ćutke posmatra njegovo izrugivanje ustavu i pravnom poretku zemlje, je sada svima jasna i on svakim danom, samo jača ugled i kredibilitet DF i dodatno blamira i diksredituje Vladu Markovića i režim DPS", rekao je Medojević.

On tvrdi i da je pitanje dana kada će i poslovično spora, neefikasna, nesposobna i korumpirana EU birokratija u Briselu, morati reagovati i diplomatskim putem preporučiti smjenu Katnića.

"Katnić svojim ličnim ratom protiv DF i zloupotrebom svoje pozicije u državnom tužilaštvu sada predstavlja najozbiljniji problem za normalizaciju političkih prilika u Crnoj Gori, deblokadu politikog sistema., nastavak evroatlantskih integracija i rješavanje državne krize koju je lično Katnić, po nalogu Đukanovića kreirao 16. oktobra 2016", zaključio je Medojević.

Bonus video: