Medojević: Možda u zatvor ubrzo odu neki Barani, ministri, gradonačelnici

"Lideri opozicije iz regiona dolaze ovdje po recept kako opstati 21 dan i 21 noć pod šatorima, istrajati u mirnim protestima i tako natjerati diktatora da se unervozi i da napravi veliku grešku što je primijenio silu protiv mirnih demonstranata"
61 pregleda 28 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Pokret za promjene
Nebojša Medojević, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 24.12.2015. 21:21h

Predsjednik PzP Nebojša Medojević ocijenio je u Baru da je "diktator (Milo Đukanović) sve nervozniji", jer je "očigledan pritisak spolja" zbog čega "možda u zatvor ubrzo odu još neki Barani, ministri, gradonačelnici..."

Na tradicionalnom novogodišnjem koktelu barskog odbora PzP u hotelu "Sidro", Medojević je kazao da je u brojnim kontaktima sa stranim novinarima u posljednje vrijeme čuo ocjene da je crnogorska opozicija "najhrabrija i najaktivnija u cijelom regionu".

"Lideri opozicije iz regiona dolaze ovdje po recept kako opstati 21 dan i 21 noć pod šatorima, istrajati u mirnim protestima i tako natjerati diktatora da se unervozi i da napravi veliku grešku što je primijenio silu protiv mirnih demonstranata. Prvi put u regionu je CS, bojni otrov koji služi za borbu protiv terorista, bacan na demonstrante u Crnoj Gori. Svaki od policijskih oficira koji je učestvovao u protivustavnom napadu na demonstrante, počinio je teško krivično djelo za koje će odgovarati u slobodnoj Crnoj Gori", rekao je pored ostalog Medojević.

Ističući da je DF od 27. septembra do danas imao 27 mitinga u Podgorici "što je rezultat za Ginisa", on je ukazao da su svi ovi protesti mirni, i takvi ć ei ostati.

"Teren nasilja je teren diktatora kojim on suvereno vlada, one noći u hotelu "Podgorica" bilo je 150 naoružanih kriminalaca ne samo iz Crne Gore, već su neki došli i iz Evrope, što pokazuje na što je sve spreman i u kolikoj je nervozi", rekao je Medojević.

On je pozvao na opoziciono jedinstvo, napominjući da su pregovori ostatka opozicije sa DPS jalovi i osuđeni na propast.

"Sve ovo vrijeme mi vodimo borbu na dva kolosijeka. Prvi je da se ljudi oslobode straha, i tu smo pobijedili. Druga je bitka u kojoj još nema pobjede, jedinstvo opozicije, za koje ćemo stalno slati poruke i signale, iako ih neki vide kao koškanje. Veoma je važno poslati poruku međunarodnom faktoru da Vlada Mila Đukanovića ne može sprovesti fer izbore. 2016. je veoma teška godina, nadam se da će ostali u opoziciji shvatiti da su pregovori s DPS i čisto gubljenje vremena, a stanje je u državi sve gore. Sve dok opozicija nije jedinstvena, privid je da je DPS partija, u suprotnom, to bi bila očigledna zločinačka organizacija. Ne moraju se iz opozicije ostali slagati sa našim načinom borbe mitinzima, ali jedino stavljanje potpisa na papir da se neće izlaziti na izbore koje sprovodi diktator sa svojom Vladom, a ne prelazna Vlada, može se doći do rezultata", poručio je Medojević.

Iz partijskog vrha PZP bili su Koča Pavlović i dr Branka Bošnjak, a zvanice je pozdravio i predsjednik barskog odbora Zoran Tajić.

Bonus video: