Medojević: Neka Vučković ispita mene i Markovića

Medojević je kazao da treba naći mogućnost da se priča o aferi “Snimak“ obnovi
53 pregleda 33 komentar(a)
Danijelson, opozicija, Foto: Boris Pejović
Danijelson, opozicija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.10.2013. 20:00h

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević je pozvao je Vrhovnog državnog tužioca (VDT) da ispita njega i urednika dnevnika “Dan” Nikolu Markovića jer su, kako je kazao, montirali aferu “Snimak”.

“S obzirom da sam aktivno participirao u otkrivanju afere “Snimak”, ostaje da Nikola Marković i ja i još po neko odgovoramo kod državnog tužioca za montiranje ove afere. slučaj se mora istražiti-ili je bili zloupotreba ili je neko blatio državu”, rekao je Medojević aludirajući na navode premijera Mila Đukanovića da je ta afera montirana.

Ouči sastanka lidera opozicije sa generalnim direktorom Direktorata za proširenje EU Kristijanom Danijelsonom u restoranu "Stara kuća", Medojević je kazao da treba naći mogućnost da se priča o aferi “Snimak“ obnovi i da se vidi koje su strukture u parlamentu spremne da obave zadatak u skladu sa zakonom o parlamentarnopj istrazi.

Lider Pozitivne Darko Pajović rekao je da afera “Snimak” mora razotkriti do kraja, navodeći da je uvjeren da će se uskoro pojaviti novi dokazi o zloupotrebama. Srđan Milić (SNP) je kazao da Crnu Goru očekuje konkretno djelovanje u reformama koje traži Brisel i da se one ne mogu sprovoditi selektivno.

Bonus video: