Medojević nezadovoljan zaradom, ali podržava ukidanje bonusa

Bićemo za ukidanje bonusa koje je odobrio parlament, ali da direktori regulatorsnih agencija nemaju veće plate od poslanika
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.09.2011. 13:26h

Pokret za promjene (PzP) i Nova njavili su da sjutra neće glasati za predlog amandmana na Ustav. Lider Nove Andrija Mandić kazao je da je očekivao da će Vlada otvoriti dijalog sa opozicijom i pozvao je da to učini.

"Crnogorsko pravosuđe ima teških problema, oboljelo je od korupcije, a neke sudije su pod kontrolom mafije", rekao je Mandić.

Komentarišući najave Aleksandra Damjanovića da SNP neće uslovljavati izmjene Ustava izmjenama simbola, lider PzP Nebojša Medojević je rekao da mu je nemoguće da SNP glasa za Vladin predlog amandmana.

"Jedino razumljivo je da mi sjutra ne damo podršku predlogu Vlade i da se otvori dijalog sa premijerom", rekao je on.

Lider PzP je pozvao Vladu da nastavi evropski put i da se odupre antievropskom raspoloženju koje dolazi od šefa DPS-a.

"Crna Gora se protiv kriminala jedino može izboriti evropskim integracijama. Vesna Medenica mora da se izjasni i da prestane da nas obasipa statistikom", rekao je Medojević.

Komentarišući najavljeni savez između PzP i Nove, lideri te dvije partije kazali su da su jedni "u drugima vidjeli hrabre i poštene političare, svjesni da se kroz dijalog mogu riješiti svi problemi".

"Ne postoji tajni plan ili zavjera za ostvarivanje novog saveza ili partije", prokomentarisao je Medojević.

Oni su pozdravili Vladin predlog da se ministrima ukinu bonusi, najavljujući da će se poslanici zalagati za isto.

"Bićemo za ukidanje bonusa koje je odobrio parlament, ali da direktori regulatorsnih agencija nemaju veće plate od poslanika. Ima dosta argumenata da i sudije svedu plate na nivo poslanika", rekao je Medojević, poručujući da će PzP predložiti formiranje radne grupe za pregovore sa ministrom finansija o budžetu parlamenta.

"Lično sam nezadovoljan svojom zaradom zbog svega što sam uradio, ali se to je moj izbor", kazao je Medojević.

Prema podacima sa sajta Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, Medojević je u prošloj godini kao poslanik u Skupštini Crne Gore primao 1.487 eura mjesečno. Dodatno, lider PzP-a je, za konsalting, mjesečno zarađivao 2.500 eura.

Bonus video: