Medojević: Ostvario se san Al Kaponea, mafija postavlja šefove policije, tužilaštva i sudova

"Prije dva dana je u Beogradu izvršen arentat na jednog od najvećih donatora crkve gdina Davidovića i vladiku Joanikija, što ukazuje da su narko karteli spremni da izazovu etničke sukobe i haos, samo da bi zaštitili svoje interese i slobodu", istakao je Medojević
6822 pregleda 23 komentar(a)
Medojević i Pitenger, Foto: PzP
Medojević i Pitenger, Foto: PzP

Narko karteli iz Crne Gore su povezani sa najvećim narko kartelima Latinske Amerike , i predstavljaju ozbiljnu prijetnju nacionalnoj bezbjednosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD), saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

On je kako je saopšteno iz PzP danas učestvovao na konferenciji o borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala koja je održana u organizaciji Parlamentarnog obavještajno bezbjednosnog Foruma u Senatu SAD.

"Imajući u vidu da je organizovani kriminal u Crnoj Gori politički fenomen i da je nastao političkom odlukom vrha vlasti da djelove policije, bezbjednosne agencije, carine stavi direktno u funkciju šverca cigareta, a od 2000. godine i droge. Srastanjem narkokartela sa državom je okončano posljednjih godina sa preuzimanjem ključnih pozicija u tužilaštvu i policiji i sada se ostvario san Al Kaponea, da mafija postavlja šefove policije, tužilaštva i sudova. Politički uticaj i sukobi kartela oko kontrole ovih poslova ugrožavaju bezbjednost i stabilnost Crne Gore. Upravo ovih dana narkokarteli pokušavaju da izazovu etničke i religijske tenzije i sukobe, kako bi se skrenula pažnja javnosti sa korupcijskih skandala i sukoba kartela u vlasti. Prije dva dana je u Beogradu izvršen arentat na jednog od najvećih donatora crkve gdina Davidovića i vladiku Joanikija, što ukazuje da su narko karteli spremni da izazovu etničke sukobe i haos, samo da bi zaštitili svoje interese i slobodu", istakao je Medojević

Iz PzP je saopšteno da su i pored ogromnog truda crnogorskog režima i lobista i lažnog informisanja nekih režimskih medija, Medojević i predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera DF Andrija Mandic zvanično pozvani kao članovi Odbora za bezbjednost Skupštine kao učesnici ovog Foruma.

"Medojević je obavijestio kongresmena Roberta Pitengera da se kolega Andrija Mandić izvinio zbog izostanka, jer mu sud nije vratio pasoš i nije mogao da realizuje ovu važnu posjetu i ispuni svoju poslaničku obavezu", navodi se u saopštenju PzP.

Iz te partije su kazali da se Medojević se u toku rada Foruma susreo sa kongresmenom Pitengerom, senatorom Denom Koutsom, bivšim direktorom američke nacionalne obavještajne službe (DNI) i Majklom Braunom, bivšim šefom operacija DEA (Uprava za suzbijanje narkotika).

Braun i Medojević(Foto: PzP)

"Medojević je upoznao sagovornike o političkom uticaju narko kartela iz Crne Gore i globalnim aktivnostima ove organizacije. Medojević je još jednom istakao značaj inicijative predsjednika SAD Donalda Trampa da meksičke kartele proglasi terorističkim organizacijama i da bi to trebalo modifikovati i na globalnom planu. Medojević je istakao da bi globalna politička akcija protiv narko kartela značajno pomogla i Crnoj Gori da se izbori protiv ovog fenomena koji ozbiljno ugrožava mir i stabilnost i demokratiju u Crnoj Gori", piše u saopštenju PzP.

Bonus video: