Medojević: Pavlović je sanjao demokratsku, pomirenu Crnu Goru

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je Pavlović bio političar u genima koji je pratio svoju ideologiju, politiku i ideju
4774 pregleda 0 komentar(a)
Sa komemorativne sjednice, Foto: Skupstina.me
Sa komemorativne sjednice, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 22.09.2019. 13:33h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović nije pristajao na kompromise oko prinicipa i sa strašću je branio svoje stavove. To je ocjenjeno na komerativnoj sjednici povodom smrti Pavlovića, koja je održana u sali Skupštini Crne Gore.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je Pavlović bio političar u genima koji je pratio svoju ideologiju, politiku i ideju. Iako je bio čovjek kompromisa, kazao je Medojević, Pavlović nije pristajao na kompromise oko principa, ideologije i politike.

“Ljubav prema Crnoj Gori je druga važna stvar po kojoj ćemo pamtiti Koču, ali on je imao svoj san o toj Crnoj Gori, to je bila demokratska Crna Gora, slobodna Crna Gora, pomirena Crna Gora, pravna država, socijalna država, država u kojoj ćemo se baviti svojim poslovima, odgajati svoje porodice, graditi tu Crnu Goru na zadovoljstvo svih nas“, kazao je Medojević.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović istakao je da je Pavlović bio poslanik u kontinuitetu od 2006. godine u četiri saziva parlamenta.

"Smrt briše sve razlike, ali ostaju sjećanja. Pamtim iz tih skupštinskih rasprava Pavlovića, a pamtiću uvijek i sjećaću se strasti sa kojom je zastupao i borio se za svoje stavove i mišljenja. Pamtiću i dostojanstvo, kako se on nosio sa teškom bolešću“, rekao je Brajović.

Bonus video: