Medojević: Potrebna pomoć EU i SAD zbog Balkanske konfederacije kriminala

Medojević je ranije kazao da je vođa “konfederacije” biznismen Stanko Subotić Cane, dok su pod njenim uticajem režimi u Podgorici i Beogradu
55 pregleda 7 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2014. 06:27h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević kazao je da opozicija i civilni sektor treba odmah da zatraže konsultacije sa EU i SAD zbog dešavanja u regionu, navodeći da bi moglo doći do eskalacije nasilja ukoliko izostane reakcija međunarodne zajednice.

On je optžio tzv. Balkansku konfederaciju organizovanog kriminala da destabilizuje region kroz kreiranje i eskalaciju međuetničke mržnje.

Medojević je ranije kazao da je vođa “konfederacije” biznismen Stanko Subotić Cane, dok su pod njenim uticajem režimi u Podgorici i Beogradu.

“Situacija zahtjeva izbiljan odgovor prodemokratskih struktura, nevladinih organizacija i slobodnih medija. Cijenim da je neophodno odmah zatražiti određene konsultacije u Briselu i Vašingtonu da obavijestimo naše prijatelje u Evropi i SAD da politički procesi u regionu idu u pravcu koji mogu voditi ka eskalaciji nasilja, likvidacijama političkih protivnika režima, totalnoj zloupotrebi specijalnih službi bezbjednosti u korelaciji sa mafijom”, kazao je on “Vijestima”.

Medojević je kazao da tzv. konfederacija jedina ima interes i resurse za kreiranje nestabilnosti u regionu, kao i da je blaga reakcija EU i SAD dodatno ohrabrila te strukture da nastave sa provokacijama.

“Balkanska konfederacija životno je zainteresovana da region ostane u stalnoj nestabilnosti i etničkim podjelama, kako bi se zaustavili demokratski i refromski porcesi”.

Bonus video: