Medojević: Premijer promoviše ljude spremne da izvršavaju njegove naredbe

Medojević je istakao da su pobuna i protesti jedini preostali metod borbe i opozicije i građana koji su dovedeni pred najveća iskušenja u modernoj istoriji Crne Gore
23 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2015. 13:17h

Predlog kadrova za rekonstrukciju Vlade Crne Gore pokazuje potpuni izostanak odgovornosti premijera Mila Đukanovića i sagledavanja veoma ozbiljne politčke, ekonomske, institucionalne i socijalne krize u zemlji saopštio je predsjednik Pokreta za Promjene Nebojša Medojević.

"Umjesto dubokih rezova i korjenitih promjena, premijer nastavlja sa kadrovskom politikom promovisanja sebi lično odanih ljudi koji će biti spremni da bespogovorno izvršavaju svaku njegovu naredbu" navodi se u Medojevićevom saopštenju.

Medojević je istakao da u svakoj nedemokratskoj i korumpiranoj Vladi, nema mjesta za profesionalce i patriote koji će svoje funkcije obavljati časno i kompeteteno.

"Kadrovska rešenja u ANB, resoru pravde, tužilaštvu, Vrhovnom sudu, Privrednom sudu su indikatativna i pokazuju čvrstu riješenost Đukanovića da posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i kriminala, želi apsolutno lično odane ljude nad kojima će imati potpunu kontrolu. U vremenima duboke političke, ekonomske i socijalne krize i međuosbnih obračuna unutar političko-kriminalne vladajuće klase, Đukanović žrtvuje efikasnost i kompetentnost Vlade za potpunu ličnu kontrolu svih vitalnih mehanizama repersije države." kazao je Medojević.

Predsjednik Pokreta za promjene je naglasio da premijer uz pomoć predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, dodatno nagrađuje partijske aktiviste DPS koji su ključni akteri izbornih krađa, pritisaka, ucjena i kupovine.

"Đukanovićeva organizacija funkcionise na poznatim pravilima , da svaki član organizacije mora biti odan i lojalan i poštovati pravila organziacija, a da će zauzvrat Organizacija štititi svoje članove. " istakao je Medojević.

Ako ne poštuje pravila član partije će biti kažnjen, a ako šef organizacije ne štiti odane članove, biće zamjenjen drugim koji to može navodi se u saopštenju.

Funkcioner Demokratskog fronta je istakao da je stanje u zemlji dramatično i da zahtjeva hitne radikalne i korjenite reforme koje treba da spriječe bankrot i raspad sistema, koji svakim danom ukazuje na sve veće i veće pukotine i nefunkcionalnost.

"Zato su pobuna i protesti jedini preostali metod borbe i opozicije i građana koji su dovedeni pred najveća iskušenja u modernoj istoriji Crne Gore", rekao je Medojević.

Bonus video: