Medojević: Protesti će biti mirni, ako snage režima krenu na nas branićemo se

"Crnoj Gori su neophodne krupne sistemske promjene, koje će predvoditi Front", kazao je Medojević
104 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2015. 20:57h

Cilj protesta koje organizuje Demokratski front (DF) je da budu mirni, ali ako snage režima krenu na nas moraju da znaju da ćemo se mi braniti, rekao je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

On nije isključio i da se tokom protesta i Skupština okupira nasilno.

"Kažem da se okupljamo na mirne proteste i da nećemo izazivati nikakvo nasilje, zato što je iza nas vrlo jasan legitiman cilj i pozivamo narod da dođe, ali snage režima moraju da znaju, ako krenu da nas napadaju mi ćemo se braniti. To je naš plan, ali plan vjerovatno ima i režim (Mila) Đukanovića. Ponavljam da želimo da protesti budu mirni i rezultiraju mirnom političkom tranzicijom", naveo je Medojević u emisiji “Živa istina”.

On je rekao da je baš 13. jul u Beranama, gdje će se sastati glavni odbori konstituenata Fronta i odlučiti o početku protesta, odabran za dan odluke o protestima jer to, kako ističe, simbolizuje osvajanje slobode i demokratije.

"Crnoj Gori su neophodne krupne sistemske promjene, koje će predvoditi Front", kazao je Medojević.

"Borimo se za fer i poštene izbore i tražimo da padne Đukanovićeva Vlada, jer smatramo da je nelegitimna i formirana na bazi izborne krađe i zloupotreba. Mi tražimo podršku građana, jer mi to ne možemo riješiti u parlamentu, već smo probali. Zašto očekujemo veliki odziv? Zato što govorimo ljudima, vi ćete biti gubitnici ukoliko ovaj režim ostane i dalje da vlada", kazao je lider PzP-a.

Protesti su, kako je naveo Medojević, politički proces koji nosi sa sobom dosta rizika.

"Nikad ne znate u kom pravcu mogu krenuti", naglasio je Medojević.

Bonus video: