Medojević: Visoki funkcioner SAD pokušava da spasi Đukanovića

"Američki izaslanik ima dva uslova. Prvi uslov je da se Đukanović ne hapsi, da dobije imunitet i da se ne preispituje ništa što je DPS ukrala minulih 27 godina. Drugi uslov je da se u Skupštini glasa u učlanjenju u NATO", kazao je Medojević
52 pregleda 125 komentar(a)
DF, Mojkovac, Foto: DF
DF, Mojkovac, Foto: DF
Ažurirano: 03.10.2016. 20:07h

Demokratski fron (DF) je jedina politička organizacija u Crnoj Gori, koja nudi jasan program, poručio je funkcioner tog političkog saveza Nebojša Medojević sa promotivnog skupa u Mojkovcu.

On je rekao da "DF ima samo jednog poslodavca, a to je narod".

"Ovih dana visoki američki izalsanik ponovo pokušava da spasi svoga poslušnika i kreira marionetsku Vladu. Ovih dana pravi se novi plan, visoki funkcioner SAD pokušava da spasi Mila Đukanovića, nudi koaliciju našim opozicionim kolegama koaliciji "Ključ" i Socijaldemokraskoj partiji (SDP) sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i ima dva uslova. Prvi uslov je da se Đukanović ne hapsi, da dobije imunitet i da se ne preispituje ništa što je DPS ukrala minulih 27 godina. Drugi uslov je da se u Skupštini glasa u učlanjenju u NATO. Poručujem da DF ne pristaje na te uslove. Naš plan je da smijenimo DPS i nudimo koliciju svim opozicionim partijama da zajednički napravimo prvu demokratsku Vladu", rekao je Medojević.

On je kazao da bi prvi korak te Vlade bio vraćanje povjerenje građana u državu.

To se, smatra Medojević ne može, bez "nekoliko hrabrih poteza".

Prema nejgovim riječima DF bi prvo "zatvorio Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB), otvorio dosijee i objavio spisak svih špijuna saradnika te službe".

"Zamrznućemo svu pokretnu i nepokrentu imovinu funkcionera DPS sve dok ne dokažu da su je stekli pošteno. To nas razlikuje o većini opozicionih partija koje ne smiju da se dotaknu mnogih pitanja. Povući ćemo priznanje Kosova, a to vam govorim ja Crnogorac, suverenista. Vlada DF će ukinuti sankcije Rusiji. Oko 200.000 domaćinstava duguje 600 eura za struju, a iz potrebe da se žrtvama režima Mila Đukanovića odužimo, Vlada DF će otpisati te dugvove. Vlada DF će obezbijediti besplatnu legalizaciju divlje gradnje, jer 100.000 ljudi imaju neprijavljene kuće kuće u kojima žive, a zbog siromoaštva nijesu mogli da plate legalizaciju tih objekata", obećao je Medojević Mojkovčanima.

Kako je kazao Andrija Mandić "DPS će morati da prođe kroz čistilište, a to čistilište zove se zatvor u Spužu".

On je kazao da u danima koji slijede DPS neće birati sredstva da osujeti pobjedu DF.

"Juče su uhapsili jednog časnog čovjeka, pripadnika Vojske Srbije pukovnika Radovana Aleksića, pokušavajući da u smjeste pokušaj ubistva i pokušavajući da ga povežu sa ljudima iz DF. Ne smijemo da raspemo ni jedan glas, pozivamo vas da sve glasove skoncentrište na DF, jer je to jedini pravi izbor. Nama nijesu potrebni incidenti i pozivam vas da sve uradimo apsolutno mirno, jer imamo pobjedu u rukama", kazao je Mandić.

Predrag Bualtović je kazao da se direktor policije Slako Stojanović "brutalno uključio u kampanju protiv DF".

Zbog toga je Bulatović pozvao Milivoja Katnića i Ivicu Stankovića da "odmah krenu u procesuiranje Stojanovića".

"To će značiti da ministar unutrašnjih poslova u Vladi Mila Đukanovića, koji se prestavlja kao opozicionar, Stojanovića suspenduej sa tog mejsta", rekao je on.

Bonus video: