Mekluni: Crna Gora uspješna u pripremi strategije održivog razvoja

Đukanović je rekao da je zadovoljan partnerskim odnosom sa agencijama UN i UN sistemom u cjelini, iskazujući spremnost za dalji posvećen i odgovoran odnos prema inicijativama te organizacije i za rad Savjeta za održivi razvo
54 pregleda 1 komentar(a)
Fiona Mekluni, Milo Đukanović, Foto: Vijesti online
Fiona Mekluni, Milo Đukanović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 28.06.2018. 16:58h

Crna Gora uspješna je uspješna priča u pogledu pripreme i usvajanja strategije održivog razvoja, koja je jedna od glavnih politika sistema Ujedinjenih nacija (UN), ocijenila je stalna koordinatorka sistema UN u Crnoj Gori, Fiona McCluney.

Ona je danas, na sastanku sa predsjendikom Crne Gore, Milom Đukanovićem, saopštila da je zadovoljna saradnjom i posvećenošću Crne Gore programima UN-a.

Iz Đukanovićeve Službe za informisanje su kazali da je McCluney ocijenila i da je Crna Gora među prvima prepoznala značaj tih programa, od ljudskih prava do klimatskih promjena.

"Crna Gora treba da bude ponosna na Nacionalnu strategiju o održivom razvoju koju je pozicionirala na strateški nivo", kazala je McCluney.

Đukanović je rekao da je zadovoljan partnerskim odnosom sa agencijama UN i UN sistemom u cjelini, iskazujući spremnost za dalji posvećen i odgovoran odnos prema inicijativama te organizacije i za rad Savjeta za održivi razvoj.

"Crna Gora ostaje dosledno opredijeljena za puni angažman na planu multilateralne saradnje i poštovanje UN konvencija", kazao je Đukanović.

Sagovornici su se složili da je saradnja Crne Gore i UN-a komplementarna sa procesom pristupanja Crne Gore EU i da se kroz brojne inicijative UN sistema jača regionalna stabilnost i saradnja, sa ciljem evropeizacije Zapadnog Balkana.

Đukanović je prihvatio poziv da tokom svog mandata lično učestvuje u projektima kancelarije UN u Crnoj Gori.

Bonus video: