Mešihat IZCG: Mugoša je puno uradio za zajednicu

Mugoša značajno pomagao Islamsku zajednicu
8 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.09.2015. 16:13h

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša oslobodio je Medresu u Milješu plaćanja nadoknada za komunalno uređenje i tokom svog mandata puno je učinio za Islamsku zajednicu Crne Gore, izjavio je sekretar Islamske zajednice (IZCG) Fuad Čekić.

Reagujući na tekst “Ja Mugoši plaketu od 20 eura, a on nama oprostio 140 hiljada eura duga” objavljenom u "Vijestima", Čekić je ocijenio da su navodi sa sjednice Sabora IZCG objavljeni u tekstu “istrgnuti iz konteksta”.

"Iskonstruisanim i iz konteksta izvučenim tezama sa zatvorene sjednice Sabora IZ pokušava se devalvirati i banalizovati saradnja koja je, za mandata Mugoše, uspostavljena na relaciji Mešihat - Glavni grad. Činjenica je da je pod rukovodstvom Mugoše, Skupština Glavnog grada oslobodila medresu plaćanja nadoknada za komunalno uređenje. Nesporan je doprinos Mugoše da IZ dobije lokacije za izgradnju zgrade Mešihata i Kulturnog centra u Staroj varoši i centralne džamije na Koniku”, navodi se u reagovanju i ističe da je Glavni grad, između ostalog, finansijski pomogao opremanje gasulhane na Cijevni.

"IZ duguje Mugoši veliku zahvalnost za uspostavljenu saradnju sa Glavnim gradom i ubijeđeni smo da će se takva praksa nastaviti i u mandatu sadašnjeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića”, naveo je Čekić.

Bonus video: