Meta: Albanija će među prvim državama članicama NATO ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore

U saopštenju se kaže da je Đukanović, između ostalog, naglasio da je i Crna Gora spremna da podijeli svoja iskustva iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom sa prijateljima kao što je Albanija
58 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Iljir Meta, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Iljir Meta, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.05.2016. 16:21h

Albanija će biti među prvim državama članicama Alijanse koja će ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, poručio je predsjednik parlamenta te zemlje, Ilir Meta.

Premijer Milo Đukanović se, nakon učešća na Parlamentarnoj Skupštini NATO u Tirani, susreo sa Metom.

“U otvorenom i prijateljskom razgovoru Meta je čestitao Đukanoviću potpisivanje Pristupnog protokola sa NATO, i naglasio da će Albanija biti među prvim zemljama članicama koja će ga ratifikovati“, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, Đukanović je zahvalio na čestitkama, i pomoći i podršci koju Albanija pruža Crnoj Gori, ističući da posebnu važnost za progres zemlje u integracijama ima stav susjeda.

„Albanija je to činila od prvog dana, kao i ostale susjedne zemlje, što je važna legitimacija Crne Gore za napredak ka punopravnom članstvu u Alijansi“, istakao je Đukanović.

U saopštenju se kaže da je Đukanović, između ostalog, naglasio da je i Crna Gora spremna da podijeli svoja iskustva iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom sa prijateljima kao što je Albanija.

“Đukanović i Meta su izrazili zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i saradnje, i razmijenili mišljenja o aktuelnim kretanjima na Zapadnom Balkanu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: