Mićunoviću stan „za rad” od 75 kvadrata, iako već ima preko 200

Iz Vlade “Vijestima” nije odgovoreno ¸po kom osnovu je dijelila stanove u zgradi čiju je izgradnju finansirao Univerzitet
51 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 08:06h

Vlada Crne Gore je u martu podjelila 34 stana za javne funkcionere i zaposlene u državnim institucijama, a među novim stanarima univerzitetskih zgrada u blizini “Delte” su savjetnik premijera Predrag Stamatović i sekretar u ministarstvu finansija Damir Rašketić.

Na spisku stanova dodijeljenih u zakup, bez oglašavanja, nalazi se i 75 kvadratnih metara koju je kao radni prostor dobio ministar kulture Branislav Mićunović.

Prema dokumentima u koje su “Vijesti” imale uvid, Vladina komisija za stambena pitanja kojom predsjedava ministar prosvjete Slavoljub Stijepović je na sjednici 8. marta postupajući po zaključku Vlade od prethodnog mjeseca dodijelila po povlašćenim uslovima stanove za 28 zaposlenih u ministarstvima, vladinom generalnom sekretarijatu, Glavnom gradu, Vrhovnom sudu, Kliničkom centru Crne Gore, i gimnaziji “Slobodan Škerović”.

Odlukom Komisije stanove od 75 kvadrata kao radni prostor u zakup je dobilo, osim ministra, još pet profesora umjetničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Iz Vlade “Vijestima” juče nije odgovoreno ¸po kom osnovu je dijelila stanove u zgradi čiju je izgradnju finansirao Univerzitet Crne Gore.

Vlada galantna prema pomoćnicima

Stan od 75 kvadrata u zakup dobio je i ministar kulture, iako prema imovinskom kartonu već posjeduje stan od 185 kvadrata u Podgorici i garsonjeru od 22 kvadratna metra u Budvi. U Mićunovićevom imovinskom kartonu navodi se i da njegova supruga Radmila posjeduje poslovni prostor od 24 kvadrata u Podgorici.

Mićunoviću je stan dodijeljen kao profesoru Fakulteta dramskih umjetnosti, zajedno sa još pet kolega sa FDU, Muzičke akademije i Fakulteta likovnih umjestnosti . Ministar juče nije odgovorao na pozive i SMS poruke “Vijesti”.

Profesorska zgrada preko puta "Delte"

Komisija se u svojoj odluci da profesorima dodijeli radni prostor pozvala na zaključak Vlade iz februara, koji “Vijesti” nijesu mogle naći na njenom sajtu, ali i na Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera iz 2009. U toj Odluci stoji da “Komisija, uz saglasnost Vlade, može rješavati stambene potrebe pojedinih funkcionera i određenih lica zaposlenih u ustanovama, bez oglašavanja... u skladu sa zakonom”.

U štampanom izdanju pročitajte:

  • Za koliko novca funkcioneri mogu da dobiju stan od 100.000?
  • Ko ima pravo na pomoć države?
  • Ko je još dobio stan ili radni prostor...

Galerija

Bonus video: