Mihailo: Amfilohije je najistaknutija prepreka na evroatlantskom putu CG

Mitropolit Mihailo poručuje građanima Crne Gore da svoj integrativni put u bolju budućnost potvrde sami izbjegavajući gubitništvo i samouništavajuću propagandu, retoriku i nedjela "srpskog mitropolita koji je u sporu i sukobu sa aktuelnom stvarnošću, istorijom, napretkom i samim sobom"
122 komentar(a)
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2015. 18:32h

Najistaknutija prepreka evropskom putu u bolju budućnost Crne Gore je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

"Po prvi put se sa visokih adresa čulo kako filijala srpske crkve u Crnoj Gori bez ikakvih argumenata oštrom propagandno-političkom kampanjom istupa protiv spasonosnog smjera i cilja crnogorske države prema evroatlantskim integracijama. Kao patron svih retrogradnih snaga koje ometaju crnogorski napredak, a svjestan da se njegovoj destruktivnoj misiji bliži krah i neminovni kraj on priželjkuje i priziva sudbinu da mu dodijeli ulogu žrtve radi posvećenja u red srpskih svetitelja. Svetosavska crkva je taj red srpskim svečeva stalno uvećavala mrtvim ratnim zločincima, a sada priprema proglašenje živih koji krst zamjenjuju batinom, a molitvu kletvom, klevetom, demagogijom i anatemom" poručio je mitropolit CPC.

Mitropolit Mihailo poručuje građanima Crne Gore da svoj integrativni put u bolju budućnost potvrde sami izbjegavajući gubitništvo i samouništavajuću propagandu, retoriku i nedjela "srpskog mitropolita koji je u sporu i sukobu sa aktuelnom stvarnošću, istorijom, napretkom i samim sobom."

Bonus video: